Saturday, November 28 2020
Posljednja vijest

Fudbal: OFK “Otrant Olympic” tuzi Fudbalski Savez Crne Gore

Futboll, Fudbal, Otrant OlimpikSaopštenje za javnost FK “Otrant Olympic“.

Dana 07.07.2020. godine održan je vanredni sastanak Uprave kluba sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda, a koja se ticala Odluke IO Fudbalskog Saveza Crne Gore od istog dana kojom se prekinulo takmičenje u Prvoj i Drugoj Crnogorskoj fudbalskoj ligi Crne Gore.

Na ovom sastanku je izraženo snažno nezadovoljstvo odlukama FSCG, te je odlučeno da se angažuje advokat i tuži FSCG.

OFK “Otrant Olympic” je već angažovao advokata koji će zastupati klub i predati tužbu, u ponedjeljak, 20.07.2020. godine protiv FSCG svim pravnim institucijama države Crne Gore.

Mi smo, kao uprava OFK “Otrant Olympic”, zatečeni ovom odlukom FSCG kojom nam se 6 (šest) kola prije kraja regularnog prvenstva onemogućava da sačuvamo drugoligaški status. Smatramo  da smo na taj način oštećeni, jer nam nije bilo omogućeno kroz takmičenje da sačuvamo ili izgubimo status drugoligaša.

Uvjereni smo da se ovom odlukom diskriminiše status pojedinih klubova, dok se, sa druge strane, afirmiše status nekih drugih, šta je svakako u suprotnosti sa fudbalskim pravilima.

Kako je moguće da se igraju utakmice, poput onih za ulazak u Prvu Crnogorsku ligu (što se odnosi na klubove “Bokelj” i “Jezero”), kojima ujedno čestitamo uspjeh: FK “Jezero” ulazak u Prvu ligu, a FK “Bokelj” na dobroj igri u baražu, gdje se još jednom potvrdio kvalitet Druge lige.

Pitamo se: zašto nije omogućen nastavak prvenstva kad je već omogućeno da se igraju baraž za dopunu Prve i Druge lige? Postavljamo sebi i javnosti ovo pitanje, ali nijesmo u mogućnosti da damo bilo kakav odgovor.

Da li se za donošenje ovakve odluke pitala Evropska fudbalska kuća koja je pozdravila odluku fudbalskih saveza da tamo, gdje se liga prekida, nema ispadanja? To je drugo pitanje na koje takođe tražimo odgovor.

Najbitnije pitanje na koje ne znamo odgovor je: zašto mora OFK “Otrant Olympic” da plati ceh virusa Covid-19?

Poštovana gospodo, nemojte zanemariti učinak koji smo pokazali na sportskim terenima profesionalošću i korektnošću svih članova našeg kluba, te činjenicu da smo u prethodnih pet kola imali treći najbolji učinak u ligi.

Pozivamo sve klubove da se ujedine protiv ovakvih diskriminatorskih odluka. Ne dajmo da ovakav pristup donošenju odluka izbriše čitavu sportsku i takmičarku sezonu iza nas.

Sportski pozdrav,

Uprava FK “Otrant Olympic”

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top