Sunday, May 19 2019
Posljednja vijest

G.Mavric: SPOJIO SAM LIJEPO I KORISNO

Gezim Mavriq“Sve je počelo kada sam 2013. godine osnovao UL-Hangover, današnji Hangover Community, prvi web portal ove vrste u Ulcinju, pa i šire. Nakon završenih studija i povratka u rodni Ulcinj, krajem ljeta sam počeo intenzivnije da razmišljam šta je to čime bih mogao da se bavim u narednom periodu. Odlučio sam da spojim lijepo i korisno, ljubav prema fotografiji i rodnom gradu, pa sam došao na ideju da radim na promociji Ulcinja, tačnije noćnog života.  Početak kao i svaki nije bio lak, jer je malo ko vjerovao u mene i moju ideju. Svakako da sam naišao na podršku bliskih prijatelja, a ono što je najzanimljivije u cijeloj priči, jeste da moja porodica nije ni znala čime se bavim. Tek nakon tri godine su preko TV-a saznali za moj projekat.”

Svoju preduzetničku priču priča : Gezim Mavrić, 33 god., Film Production, A Gezim Mavric Film

“Fotografija je nešto što me je oduvijek zanimalo, tako da se moji prvi profesionalni koraci vezuju upravo za nju. S obzirom da sam po prirodi radoznao, i da smatram da uvijek mogu više i bolje, vremenom sam počeo ozbiljnije da istražujem, a kasnije i da se profesionalno bavim video formom.

Budžet sa kojim sam započeo projekat iznosio je 20,00 EUR, koliko je koštao zakup domena i hosta za web stranicu. Od profesionalne opreme imao sam jedan DSRL  tipa Nikon D3000. To je “oružje” sa kojim sam započeo moju profesionalnu “borbu”.

Činjenica je da je novac neophodan, ali kao što sam naveo, moj početni budžet je bio i više nego skroman, ali upravo to mi je, između ostalog, dalo podstreka da se borim, i radim više i bolje. Mislim da je pored novčanih sredstava, mnogo bitnije da vjerujete u sebe i svoju viziju.

Crna Gora ima dosta potencijala, ili bar ja to tako vidim. Imamo nevjerovatnu zemlju, sa toliko prirodnih ljepota koje jako slabo koristimo.  Upravo u tome i vidim potencijal za razvoj svog biznisa, promocija naše zemlje, ali na jedan drugačiji, nesvakidašnji način. Upravo to je ono što sam ja i radio, doduše lokalno, sa Ulcinjem, ali mi je želja da radim na promociji čitave zemlje i njenih ljepota.

Za mene je jako bitno da ljudi budu srećni i zadovoljni, a ako ja ili ono što ja radim, može bar malo da doprinese tom osjećaju, utoliko bolje.  Lijepo je kad učestvujete u srećnim trenucima ljudi, kad ste u prilici da to ovjekovječite, da jednim pritiskom na dugme zabilježite njihove trenutke sreće i učinite ih vječnim. Za mene nema veće satisfakcije od iskrenog osmjeha koji vidite kod ljudi, a čiji je uzrok vaš rad. 

Prošlo je skoro pet godina od pokretanja moje prve web stranice, i bojim se da ni sada, kao ni tada nemam potpunu kontrolu nad vremenom koje posvećujem poslu. Veliki sam radoholik, a svakako da je drugačije kad radiš za sebe, nego za drugoga. Ovo nije posao koji podrazumijeva fiksno radno vrijeme, niti je i jedan dan isti.”

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top