Thursday, July 2 2020
Posljednja vijest

GI „Borova suma“: TRAZIMO UVAZAVANJE I MORATORIJUM

BorovaSaopštenje za javnost građanske inicijative „Borova šuma“.

Da li je uzaludno što su građani Ulcinja prikupljali i potpisivali Građansku Iniciativu za obustavu planiranja u pojasu od bivšeg Hotel Galeba (Vile) do iza Hotela Albatrosa, to će se nadamo pokazati na narednoj sjednici Skupštine Ulcinj koja je zakazana za 28. oktobar 2019. u 11:00 časova.

Da predsjednik Opštine kaže da smo uzaludno protestirali jer „ne znamo što želimo i o čemu se radi“, pokazuje samo jedno: da predsjednik Opštine smatra svoje građane nepismenim i da mi nemamo svoj stav. Isti ti građani su ga doveli na to mjesto gdje on odlučuje o posjedu budućih generacija pa i njegovih potomaka.

Građani Ulcinja su zadnjih mjeseca u više navrata iskazali svoj stavi i rekli:

NE IZGRADNJI ILI BILO KAKVOM PLANIRANJU na gore navedenom pojasu.

To je njihovo pravo i predsjednik mora da uvaži svoje građane.

Da se na tih “pet lokaliteta” koji on sa njegovim koalicionim partnerima prodaje Vladi (za džabe) neće graditi, možda je tačno, ALI te lokacije jesu NEKOME VRLO ZNAČAJNE da bi ostvario svoj cilj i izgradio ono što je naumio.

Postavlja se pitanje, zbog čega Vlada daje toliku svotu novca, a pritom ne može da gradi ništa? Sigurno ne iz simpatije prema Opštini ili čak iz filantropskih razloga.

Zašto Vlada CG traži od Opštine zemlju kao kompenzaciju za garancije, a drugima poput Porto Montenegra, poklanja pet miliona eura (nenaplaćenih komunalija).

Prema tome, predsjednik je namjerno ili ne znajući dao NE-tačnu izjavu i time pokušao da obeshrabri građane Ulcinja.

Naravno da neće lokaliteti/parcele „poleteti niđe“, tu će ostati, ali one neće biti više pristupačne za nas građane. Jer, od momenta kada preda Opština ta lokaliteta Vladi (a ona nekom njenom investitoru) ingerenciju nad njima dobija neko drugi ali ne OPŠTINA.

Građani ostaju van.

Dostavljamo svim građanima informacije koje smo „mukotrpno“ (jer se Opštinska vlast nije udostojila da informiše njene građane na vrijeme o kojim se lokalitetima tačno radi) sastavili kako bi vidjeli da nije uzaludno dići glas protiv razaranja naših resursa i da su od početka bili informisani. Sve pohvale svim građanima koji su se uključili u odbrani Borove šume.

Sama Opština je pokrenula inicijativu za obnovu odnosno daljnju izradu DUP-a „Hoteli i Vile visoke kategorije“ kao i DUP-a „Borova Šuma“, nakon što nije uspjela u zakonskom roku da završi proces. Znači, nakon građanskih protesta u Maju! Ovim je još jednom Vlast u našem Gradu pokazala da su joj građani samo važni za vrijeme izbora, ali ne i kada se radi o njihovim potraživanjima.

Eto i mi „neinformisani i uzaludno protestirajući građani“ znamo dobro da povežemo neke stvari pa i pomenute lokalitete. Bravo građani Ulcinja!

Tražimo obustavu izrade DUP-ova i stavljanje MORATORIJUMA na pojasu od bivših (srušenih Vila) Hotela Galeb do iza Hotela Albatros.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top