Thursday, July 2 2020
Posljednja vijest

Green home: PRVI SKUP O KONZERVACIJI BILJAKA NA MEDITERANU U ULCINJU

Green HomeNVO Green Home u saradnji sa organizacijama IUCN Med i Plantlife international organizuju prvi seminar posvećen konzervaciji biljaka na Mediteranu “Plant conservation week”, koji će se održati ove godine od 24. do 29. oktobra u Ulcinju.
Seminar se organizuje u okviru IPAMed projetka “Zaštita divljih biljnih vrsta i njihovih staništa južnog i istočnog Mediterana” koji se trenutno realizuje u više zamalja Mediterana, sa ciljem da da okupi sve aktere projekta i zainteresovane strana.
Glavni donator za ovaj događaj je MAVA fondacija, koja trenutno podržava nekoliko inicijativa za zaštitu biljnih vrsta i staništa ovog područja. Prva nedelja posvećena konzervaciji biljaka “Plant conservation week” predstavlja mogućnost da se razvije okvir za dijalog među botaničarima relevantnim institucijama i organizacijama, ali i predstavnicima lokalnih zajednica i volontera koji su učestvovali u aktivnostima projekta.
Na linku: http://www.medplantsweek.uicnmed.org/ možete pronaći sve potrebne informacije o načinima učešća na događaju kao i uputstva za prijavu.
“Plant conservation week” podrazumijeva:
– Radne sesije sa prezentacijama
– Sesija posvećena jačanju kapaciteta
– Terenske posjete važnim biljnim područjima u Crnoj Gori
– Predstavljanje IPAMed rezultata projekta
– Sesija posvećena konsultacijama CEPF-a

Ovaj događaj je jedna od prekretnica IPAMed projetka i predstavlja odličnu priliku za umrežavanje, učenje i razmjenu iskustava među svim IPA Med partnerima, a osim toga predstavlja ključni događaj za budućnost projekta.
IPAMed projekat sponzoriše troškove aktivnih učesnika (učešće sa kratkim prezentacijama, posterima i sličnim vidovima kontribucije događaju)
Zainteresovani učesnici mogu poslati abstract (poster ili prezentaciju) na mail: teresa.gil@iucn.org prije 15og Jula zajedno sa motovacionim pismom ukoliko želite zahtijevati sponzorstvo od strane MAVA fondacije ili ukoliko želite da učestvujete na Sesiji povijećenoj jačanju kapaciteta.
Sve sesije seminara održavaće se na engleskom i francuskom jeziku.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top