Monday, January 25 2021
Posljednja vijest

Green Home: U NAREDNA DVA DANA EDUKATIVNI KAMP NA ADI

 

DrimNVO “Green Home” će u petak i subotu, 10.05. – 11.05.2019. organizovati edukativni kamp na Adi Bojani kojim se želi obilježiti Dan Drimskog sliva.

Kamp se organizuje u saradnji sa NVO “Zeleni korak”, a uz podršku GEF projekta „Jačanje prekogranične saradnje i integralnog upravljanja vodenim resursom u proširenom basenu rijeke Drim“.

Cilj ove akcije je skrenuti pažnju na sve veći problem plastike kao jedan od velikih pritisaka na bazen Drimskog sliva. Poznato je da je najveća prijetnja biodiverzitetu poslije klimatskih promjena upravo je zagađenje plastikom a posebno osjetljivi ekosistemi poput morskih upravo su najviše pogođeni.

Tokom dvodnevnog kampa učesnicima će se kroz niz predavanja ukazati na štetne uticaje plastike i potrebe za korišćenjem alternativnih proizvoda poput: termosa, cegera, sprovešće se akcija čišćenja a takođe će biti organizovano i filmsko veče u prirodi gdje će biti predstavljeni filmovi o vrijednostima drimskog sliva i značaju integralnog upravljanja ovim vodnim resursom.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top