Tuesday, April 13 2021
Posljednja vijest

H.Djoni: BUDIMO ODGOVORNI I PARTNERI – ZBOG NAS I NASIH NAJBLIZIH

Hadixha GjoniU petak je u Velikoj sali Skupštine Opštine, održana press Konferencija Opštine Ulcinj i Uprave policije OB Ulcinj, povodom pogoršane epidemiološke situacije u Ulcinju.

Prenosimo obraćanje potpredsjednice Opštine Hadixhe Gjoni.

Svima Vama je poznato da je posljednjih dana kulminirala izuzetno teška i složena epidemiološka situacija u Ulcinju.

Ono što najviše zabrinjava je ulazak Kovida u sve obrazovne institucije, počev od predškolskih pa do srednje škole.

Nažalost, kovidom su zaraženi i učenici i nastavnici. Isto tako, ova situacija je napravila težak udar i na naš zdravstveni sistem, kako na Dom zdravlja u Ulcinju, tako i na regionalnu Kovid bolnicu u Baru.

Broj pregleda, urađenih testova, laboratorijskih analiza i ostalih medicinskih usluga je enormno skočio, on prelazi do 250 usluga, koje se pružaju kovid pacijentima.

U Kovid bolnici u Baru, skoro da nema više upražnjenih mjesta. Tome u prilog govori činjenica da se primaju i hospitalizuju samo bolesnici sa najtežom kliničkom slikom.

Svi trebaju biti svjesni činjenice da se u ovim institucijama ulažu nadljuski napori da se pacijenti opskrbe.

Međutim, trebamo biti svjesni da sve ima svoje granice, a 40 inficiranih danima, govori da su te granice prevazidjene.

Nažalost, Ulcinj je danas opština sa najviši inficiranih po glavi stanovnika.

Tome svjedočimo svi, jer svakog dana imamo veoma visoke brojke novoinficiranih osoba. Sve ovo je rezultiralo zatvaranjem opštine Ulcinj.

Od juče, sem prehrambenih, zdravstvenih ustanova, apoteka i benzinskih pumpi, praktično ništa drugo ne radi. Međutim, ove pojačane mjere nijesu uvedene radi kažnjavanja, jer smo svi svjesni činjenice da su ekonomija i finansijska sigurnost svima značajni. Dakle, svjesni smo da će ovo zatvaranje biti veliki udar po našu ekonomiju.

Međutim, iznad svega su zdravlje i životi građana. Ono što mi u ovom trenutku tražimo od Vas, naših sugrađana, je da u ovim teškim danima koji su pred nama budemo partneri.

Tražimo da sve ove mjere u potpunosti budu prihvaćene i u potpunosti poštovane.

Juče su po Odluci Vlade CG, formirani koordinacioni timovi, za inspekcijske poslove, kojim će rukovoditi komandir OB Ulcinj, a čine ga sem policijskih službenika inspektori Uprave za Inspekcijske poslove, komunalni policajci i lokalni turisticki inspektori.

Novoformirani koordinacioni timovi u opštini će nadzirati svaki dio grada, danonoćno.

Naša namjera nije da budemo represivni i ubjeđena sam da kazne neće biti razlog da mjere budu poštovane.

Mjere moraju biti poštovane zbog vas, zbog nas, zbog naših najbližih, zbog predstojeće sezone i zbog, nadam se, što bržeg izlaska iz ove situacije.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top