Saturday, February 23 2019
Posljednja vijest

Hadzibeti, TO: “SERVANTES I DULCINEA” NA JAVNOJ RASPRAVI

Servantes 2Saopštenje za javnost direktora Turističke organizacije Ulcinj  Mr Fuada  Hadžibetija.

Zahvaljujemo se svim građanima naročito nevladinim organizacijama u vezi konkursa idejnog rješenja skultpture „Sevantes i Dulcinea“,  jer svojim angažovanjem daju veliki doprinos evropskim integracijama Opštine Ulcinj.  Takođe,  se zahvaljujemo i stručnoj Komisiji koja je imala veoma težak zadatak za odabir idejnog rješenja na konkursu raspisanog 17.novembra 2017.godine.

Turistička Organizacija Ulcinj obavještava građane i nevladine Organizacije da:

  1. To je bio idejni konkurs za izgled skulpture što se i može vidjeti na projektnom zadatku međunarodnog konkursa.
  1. Lokacija i vrsta materijala na tom konkursu nisu bile predviđene, Zakonske norme predviđaju da kad je u pitanju REALIZACIJA ovakve vrste aktivnosti mora se održati javna rasprava sa ciljem uključivanja građana, umjetnika, kao i stručnjaka iz pojedinih oblasti.
  1. Sud javnosti je najbitniji, i sigurni smo da su namjere Nevladinih organizacija dobre, s tim da je ovo isključivo idejno rješenje (konkurs sličan može bilo koja NVO da raspiše) i da ukoliko se pristupi realizaciji izrade projektne dokumentacije, onda Zakonske regulative obavezuju pribavljenja određenih odluka od strane zakonodavne i Izvršne vlasti kao i nadležnog Ministarstva. Jedna mudra izreka Miguela de Servantesa: “Nema knjige a da se u njoj nešto dobro ne nađe”

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top