Wednesday, February 26 2020
Posljednja vijest

Harasani: Dogovorili ste unistenje Borove sume zbog korupcije, sta da ostavimo nasoj djeci

Ilir Harasani 1Saopštenje za javnost odbornika Građanskog poreta URA Ilira Harasanija.

“Nakon što nam je Morsko dobro uzelo 57 odsto najatraktivnije teritorije, eksperti iz sadašnje vlasti su odlučili da Vladi ustupe i ove mrvice što su nam ostale, nesvjesni da na taj način priznaju grešku u slučaju K1, za koju svi znamo da je plod korupcije”, saopštio je Ilir Harasani odbornik URA u Ulcinju.
Zato, kako ocjenjuje, logično se nameće nekoliko pitanja:
• Jeste li svjesni da ovim činom priznajete krivicu za nešto što svi znamo da je posljedica korupcije u slučaju K1?
• Zar nema drugih lokaliteta koje možemo da ponudimo, a koji zure prazni već hoćete da uništite Borovu šumu?
• Jeste li sami pominjali Mavrijan i ko je sad bacio “oko” na borovu šumu?
• Je li vam Duško Marković svjesno tražio Borovu šumu, ili ste već našli “investorora”?
• Sjećate li se da je nedavno jedno lice koje je krčilo taj prostor završilo u zatvoru, a sada hoćete da legalizujete uništavanje pluća grada.
• Govorili ste kako nema razvoja bez DPS-a, je li ovo za vas razvoj?
• Da li su nekome od vas obećali stan ili apartman nakon što završe građevinu i od koliko kvadrata?
Ističe i da skoro dvije godine nakon preuzimanja lokalne vlasti od strane velike koalicije i četiri od ulska DPS-a, nisu pokazali ni jednu zdravu ideju, viziju, program, ali jesu nesposobnost da završe već započete projekte.

“Lokalna vlast ovim činom još jednom pokazuje svoje pravo lice, odnosno do kraja svoj podanički i koruptivni način rada i razmišljanja. Valjda je sada kristalno jasno zašto godinama nijesu ništa preduzeli kako bi spriječili pljačku i korupciju zvanu K1. Čak se nameće pitanje jeste li sami htjeli da dođe do blokade računa Opštine kako bi atraktivnu lokaciju pripremili za nekog tajkuna ili partijskog finasijera”, ukazuje Harasani.

Navodi i da na ovaj način iz lokalne vlasti u Ulcinju postaju saučesnici jedne od najvećih korupcionaških afera, pljačke opštinskog budzeta i opštinske imovine, “a sve zbog nekih bijednih ličnih interesa”.

“Dogovorili ste da poklonite grad zarad ličnih mrvica. Ovakvim podaničkim dogovorima ostaje i bez para i bez imovime, a autoritet i politički uticaj vam je jos dodatno srozan.

Ovo je taj patriotizam koji ste “prodavali” na izborima, da nas sve iselite iz Ulcinja. Borova šuma je jedina zelena zona koja je preostala i jedino mjesto gdje i dalje možete vidjeti djecu, mlade, roditelje, penzionere kako šetaju… Budite sigurni da će vas jednog dana neko proklinjati zbog ovoga što radite”, zaključuje Harasani u saopštenju.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top