Saturday, February 23 2019
Posljednja vijest

Harasani: ZLOUPOTREBLJAVAJU IME ALBANSKE NACIONALNE MANJINE PARTIJSKOM RASPODJELOM

Ilir Harasani 1Partijska raspodjela funkcija u Albanskom nacionalnom savjetu predstavlja grubu zloupotrebu tijela čiji cilj treba da je uzdizanje iznad partijskih podjela i zastupanje interesa albanske nacionalne manjine, što do sada nije bio slučaj, saopštio je danas odbornik Građanskog pokreta URA u ulcinjskom parlamentu Ilir Harasani.

Za potpredsjednike Albanskog nacionalnog savjeta juče su imenovani visoki funkcioner Albanske alternative Smailj Maljić Čunmuljaj, kao i Iber Hoti koji je bio nosilac liste te partije na lokalnim izborima u Plavu. Za sekretara Savjeta je izabran Lindon Đeljaj, koji je takođe bio u partijskim organima stranke Đerđa Camaja. Krajem prošlog mjeseca za predsjednika Savjeta izabran je potpredsjednik Force Faik Nika, koji je na tom mjestu zamijenio stranačkog kolegu i potpredsjednika Skupštine Gencija Nimanbegua.

Harasani naglašava da je Savjet partijski savjet da u njemu nema prostora za intelektualce i one koje bi mogli stručno dobrinjeti njegovom radu.

“Nezavisni intelektualci koji su se kandidovali nisu dobili ni glas jer nisu imali političku podršku sto je nonsense, pa iz tog razloga i treba promijeniti način odabira članova Savjeta”, smatra Harasani.

“Ovakvo otvorena raspodjela funkcija u Albanskom nacionalnom savjetu po partijskom ključu je nedopustiva i predstavlja zloupotrebu jedne nacionalne manjine radi ostvarivanja interesa jedne male grupe ljudi, koji su slijepi poslušnici politike koja je zaslužna što Albanci i danas žive u najnerazvijenijim djelovima Crne Gore. To tijelo ni dosada nije uspjelo da odgovori na ono što je njegova uloga – zastupanje interesa Albanaca u Crnoj Gori”, zaključio je Harasani.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top