Monday, May 25 2020
Posljednja vijest

Hodzic i Zecevic pisali Djeki: TREBAJU NAM PLAN, PROGRAM I TIM

Čelnici nevladinih organizacija “R D A-U B A” i “Zeleni korak” Elvir Zečević i Dželal Hodžić uputili su pismo sljedeće sadržine predsjedniku opštine Ulcinj Fatmiru Đeki.

Uvaženi gospodine Predsjedniče

Vaše nedavno oglašavanje u medijima, kratko ali sažeto na najbolji način je prikazalo stanje u našoj opštini- medicinskim rječnikom rečeno postavili ste dijagnozu koja prethodi pravilnoj i stručnoj terapiji. Neuspjele privatizacije a uspješne likvidacije preduzeća, veliki ekonomski, socijalni, ekološki problemi, velika nezaposlenost a još veća tendencija emigracije mladje populacije, nedostatak održive Vizije razvoja opštine Ulcinj za srednjoročni i dugoročni period, budžetski deficit opštine i javnih preduzeća, kašnjenje plata po nekoliko mjeseci, nadgornjavanje na relaciji vlast-pozicija i opozicija idr. skoro da čini situaciju beznadežnom izaziva veliko nezadovoljstvo građana Ulcinja.

Da bi se počelo sa rješavanjem navedenih i drugih problema, izvršna vlast sa Vama na čelu trebalo bi da izradi REFORMSKI AKCIONI PLAN-PROGRAM ZA POSTEPENO PREVAZILAŽENJE POSTOJEĆE SITUACIJE, podsticanje razvoja, otvaranjem novih radnih mjesta u realnom sektoru-proizvodne djelatnosti, finansijsku konsolidaciju opštine i javnih preduzeća, način privlačenja investitora uključujuci  i domaće preduzetnike i dijasporu. Ove i druge aktivnosti moraju biti dugoročno održive sa predvidjenim izvorima sredstava, dinamikom realizacije, očekivanim benefitima, odgovornošću za eventualne greške i neuspjehe itd. Saradnja, partnerstvo i podrška je obavezna sa VladomCrne Gore kroz Program regionalnog razvoja sjevera Crne Gore i opštine Ulcinj kao najmanje razvijene primorske opštine iako je najbogatija po prirodnih resursima za razvoj turizma i poljoprivrede.

GOSPODINE PREDSJEDNIČE

Uputite javni poziv svim strukturama Ulcinja, dijaspori, preduzetnicima, intelektualnoj eliti, civilnom sektoru radi formulisanja održive Vizije razvoja opštine Ulcinj, formirajte STRUČNI REFERENTNI TIM i na posao. Budite istinski domaćin i predsjednik svih gradjana Ulcinja, zamrznite svoju političku funkciju, eliminišite politički antagonizam u našoj opštini, budite Medijator-pomiritelj među neistomišljenicima, koristite svoje veze i poznanstvo sa ličnostima i institucijama naše Države i regiona i uspjeh neće izostati. Tako ćete razvijati Ulcinj kao opštinu gradjana, opštinu znanja, rada i prosperiteta a ne opštinu stranaka, politike ličnih i partijskih interesa. U protivnom ne možemo očekivati ništa dobro za građane Ulcinja.

Ujedno očekujemo Vaše reagovanje i odgovor, pišu Đeki Hodžić i Zečević.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top