Tuesday, February 19 2019
Posljednja vijest

HTP „Ulcinjska rivijera“: DIVLJA GRADNJA OGROMNA U ULCINJU, MI REKONSTRUISEMO

Objekat na AdiPovodom teksta “Zec na Adi gradi nelegalno teretanu ili market”, objavljenog u “Vijestima” 6. aprila, reagovao je punomoćnik HTP “Ulcinjska rivijera” Zoran Piperović.

“Naravno da treba suzbijati divlju gradnju koja je u Ulcinju uzela zastrašujući zamah, ali je ovo borba sa kraja tanjega. U pitanju je, u konkretnom slučaju, rekonstrukcija postojećeg objekta i ništa više. Tačno je da je građevinski inspektor rješenjem zabranio gradnju, ali je tačno i to da je izjavljena žalba i da se čeka ishod žalbenog postupka. Ulcinjska rivijera zatražila je dobijanje urbanističko-tehničkih uslova, a zatim će zatražiti i dozvolu. Dakle, ovdje se nešto rekonstruiše zarad bolje turističke ponude na Adi. I to toliko minijaturno i benigno da ne zaslužuje komentar, tim prije što se radi o ostrvu koje nema regulacionih planova i što se radovi izvode u gabaritimna objekta iz 1979. godine. Uostalom, kada inspektor već šalje fotografije, što ne pošalje iste povodom podizanja bespravnih palata, ni manje ni više nego u Starom gradu, koji aplicira preko nevladinih organizacija da uđe na spisak UNESCO dobara. Ili što ne fotografiše objekat u Potoku, na Pristanu, koji je narušio vjekovni pogled sa glavne ulcinjske ulice na more. Ovo je zbilja, više nego smiješno”, piše u reagovanju Piperovića.

One comment

  1. dr miko jovanovic beograd

    Zoran kao i uvijek recit,konkretan i u pravu. Da li ce neko postupiti po ovim primjedbama,da ne kazem ooptuzbama na rad i ponasanje sluzbi u opstinskoj upravi.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top