Saturday, October 19 2019
Posljednja vijest

I.Karamanaga: CITADELA KONACNO U FUNKCIJI KULTURE I TURIZMA

 

Ismet KaramanagaPredsjednik Društva prijatelja Starog grada “Kalaja“ Ismet Karamanaga pozdravio je radove sanacije i konzervacije na Citadeli koje izvode stručni timovi Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

“Stavljanje Citadele ili Gornjeg grada u funkciju kulturne politike i naše turističke ponude je obaveza ulcinjske lokalne samouprave i državnih institucija”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ovakvi objekti trebaju prije svega biti u funkciji turizma.

“Kome bi smo mi bili atraktivni, osim arheolozima, da nema turista? Turizam nosi neke izazove, ali je praktično jedina šansa za opstojnost svih nas koji živimo unutar zidina. A ovo istorijsko jezgro koji je temelj našeg identiteta i naše povijesti, sačuvali su upravo Starograđani”, dodao je Karamanaga.

One comment

  1. Branko Temelkoski (liman)

    Ako je turizam biznis a isti buducnost ne vidim razloga da citadel ne dobije prioritet u resauracii ne samo taj objekat vec, ceo prostor ispred starog grada da dobije poseban tretman u arhitektonskom uredjenju , potrebno je da sav taj prostor citadela ,muzej, ulicice u starom gradu zatim prostor oko ulaza kod groblja budu ososmisljeni , evo zadatak za dobrog arhtektonskog resena . samo kao celina dobi ke se kvalitet i prpoznatljivost.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top