Sunday, March 24 2019
Posljednja vijest

I.Karamanaga: PUT DO SRCA TURISTA KROZ ZELUDAC

 

Ismet KaramanagaČitavih 2,5 milenijuma trajanja ovoga grada, plodotvorno prožimanje devet velikih kulturnih slojeva, splet civilizacija, naroda, religija i običaja, pomorci, gusari i trgovci po svim zemljama Mediterana, razmjena sa zaleđem uz plodnu ravnicu i povoljnu klimu, učinila je da Ulcinj ima jedinstvenu kuhinju koja je zdrava i veoma ukusna.

Ali, nažalost, tradicionalnih jela u ulcinjskim restoranima je veoma malo.

“Gosti nam sve češće zamjeraju nemaštovitost i industrijsku ponudu u našim lokalima. Zato naš cilj mora biti da turistima ponudimo autentična ulcinjska jela uz koja obavezno mora biti priča o tome koliko se stoljeća spravljaju na takav način. Jer savremeni gost traži izvornost i za stolom, priču koju će spominjati kada se vrati kući”, kaže predsjednik Društva prijatelja i poštovalaca Starog grada “Kaljaja”, poznati turistički vodič Ismet Karamanaga konstatujući da je najkraći put do srca – kroz želudac.

Prema podacima Svjetske turističke organizacije, čak 88,2 odsto turističkih destinacija uzima u obzir gastronomiju kao strateški element u definisanju svog imidža i brenda.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top