Sunday, June 16 2019
Posljednja vijest

INSTITUT ALTERNATIVA: KONKURS ZA PODRSKU PROJEKTIMA NVO

novac_FBInstitut alternativa (IA) je u okviru projekta “Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta” raspisao Konkurs za podršku projektima organizacija civilnog društva (OCD) u Crnoj Gori.

Prijedlozi projekata, koji treba da povećaju nivo djelotvornog učešća organizacija civilnog društva, medija i građana u nadzoru javne potrošnje, mogu se dostaviti do 15. novembra 2018. godine.

Za OCD čiji projekti budu podržani, pripremljen je program jačanja kapaciteta u upravljanju projektima i nadgledanju i kontroli javne potrošnje, što će doprinijeti uspješnijoj realizaciji njihovih projekata i daljem radu u ovoj oblasti.

Tokom trajanja konkursa, IA će održati tri info sesije, tokom kojih ćemo predstaviti ovaj poziv, teme i uslove konkursa i odgovoriti na pitanja predstavnika OCD zainteresovanih za podnošenje prijedloga projekta. Info sesije održaće se prema sljedećem rasporedu:

Grad

Mjesto

Datum

Vrijeme

Bijelo Polje

Sala Skupštine Opštine

15. oktobar

12:30h

Budva

Akademija znanja

19. oktobar

12h

Podgorica

EU Info centar

22. oktobar

12h

 IA je, zahvaljujući podršci Delegacije EU u Crnoj Gori, obezbijedio sredstva za podršku projektima u ukupnom iznosu od 85.000 EUR, pri čemu će projekti biti podržani u iznosu od najmanje 8.000 EUR, a najviše 10.000 EUR.

Sve informacije o konkursu i aplikacione forme koje treba ispuniti, dostupne su OVDJE

 Konkurs je objavljen okviru projekta “Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta“, koji Institut Alternativa sprovodi u saradnji sa Institutom za javne financije iz Zagreba, i NVO Novi Horizont iz Ulcinja, uz finansijsku podršku Evropske unije (EU).

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top