Saturday, February 23 2019
Posljednja vijest

IPA CG-Albanija-Kosovo: Organizovane obuke za jacanje kapaciteta korisnika bespovratnih sredstava u Skadru

 

Shkodra-1Zajednički tehnički sekretarijat (ZTS) je organizovao dvodnevnu obuku na temu izvještavanja, javnosti i vidljivosti za korisnike bespovratnih sredstava iz Prvog poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, uz podršku Ugovornog tijela Crne Gore (CFCU), operativnih struktura programa, Kancelarije za evropske integracije Crne Gore i Ministarstva za Evropu i vanjske poslove Republike Albanije.

Obuka je održana u Hotelu Rozafa, u Skadru (Albanija) od 3. do 4. jula 2018 godine. Ukupno je učestvovalo 23 predstavnika korisnika bespovratnih sredstava. Pored njih, na obuci su učestvovali i predstavnici Ugovornog tijela Crne Gore (CFCU), Kancelarije za evropske integracije Crne Gore, Kontrolnog tijela-Ministarstva finansija i ekonomije Republike Albanije, kao i programska menadžerka Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Obuka je bila osmišljena u cilju podizanja i jačanja kapaciteta korisnika bespovratnih sredstava iz Prvog poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, omogućivši im da razumiju koncept izvještavanja i pravilno korišćenje metoda i tehnika za javnost i vidljivost u skladu sa pravilima EU.

U okviru dvodnevne obuke, učesnici su bili u prilici da se upoznaju sa svim informacijama i neophodnim elementima vezanih za izvještavanje, javnost i vidljivost u skladu sa procedurama, pravilima i uslovima EU. Uz to, korisnici grantova su dobili detaljne instrukcije kako da popune sve sekcije u izvještaju. Takođe, date su im preporuke i sugestije kako da osiguraju vidljivost donatora i kako da upotrijebe komunikacijske kanale i alatke u cilju informisanja šire javnosti o prekograničnim projektima.

Obuka je dio tehničke podrške Ipa Programima prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija i Crna Gora – Kosovo koju finansira Evropska unija.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top