Thursday, March 4 2021
Posljednja vijest

IPA CG – Kosovo 2014-2020: Ugovoreno sest projekata u okviru Programa prekogranične saradnje

 

GAC MNE KOS 1Početak sprovođenja šest projekata izabranih u okviru Prvog poziva IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo 2014-2020 svečano je krajem prošle sedmice obilježeno u Prištini.

Prisutni su imali priliku da se informišu o projektima koji su ugovoreni u okviru Prvog poziva ovog Programa, njihovim rezultatima i aktivnostima, kao i sa statističkim podacima iz procesa ocjenjivanja projektnih prijedloga.

Uvodna izlaganja i pozdravne govore su održali Rozafa Ukimeraj, šefica operativne strukture Kosova u Ministarstvo za administraciju i lokalnu samoupravu Republike Kosova (MALS), Miodrag Račeta, šef Odeljenja za evropsku i teritorijalnu saradnju, Kancelarija za evropske integracije Crne Gore, Luka Đuričković, šef Odeljenje za osiguranje kvaliteta, Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU fondova (CFCU) u okviru Ministarstva finansija Crne Gore, kao iLibor Chlad, zamjenik šefa sektora za saradnjuKancelarija Evropske unije na Kosovu.

Na konferenciji je prisustvovalo preko 70 predstavnika operativnih struktura programa i relevantnih ministarstava obje države, predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, gradonačelnici i zamjenici gradonačelnika opština iz Crne Gore i Kosova, predstavnici opština, javnih preduzeća i državnih institucija obje države, kao i predstavnici civilnog sektora iz Crne Gore i Kosova, te predstavnici medija sa Kosova i osoblje Zajedničkog tehničkog Sekretarijata IPA programa prokogranične saradnje Crna Gora – Albanija i Crna Gora- Kosovo 2014 – 2020,  predstavnici korisnika projekata koji su ugovoreni u okviru Prvog poziva ovog Programa. Konferenciji su prisustvovali i ambasador Crne Gore u Republici Kosovo, Ferhat Dinosha, ambasador Republike Kosovo u Crnoj Gori Skender Durmishi, kao i Laurent Guirkinger, predstavnik Evropske komisije – DG NEAR.

Nakon uvodnih izlaganja, Sanja Todorović, šefica Zajedničkog tehničkog sekretarijata ukratko je predstavila ciljeve i rezultate Prvog poziva, nakon čega su nosioci 6 ugovorenih projekata predstavili aktivnosti koje će sprovoditi u narednom periodu. Vrijednost ugovorenih projekata u okviru Prvog poziva ovog Programa će iznositi 2.02 miliona eura, što predstavlja čak 99% raspoloživog iznosa u okviru Prvog poziva.

Za više informacija, kliknite ovdje.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top