Wednesday, July 17 2019
Posljednja vijest

IPA Program Crna Gora i Albanija: Za Drugi poziv oprijedjeljeno 2,8 miliona eura

 

IPA MNE ALB 1Operativne strukture programa, Kancelarija za evropske integracije Crne Gore, Ugovorno tijelo (CFCU Crna Gora) i Ministarstvo za Evropu i inostrane poslove Republike Albanije, uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa, organizovali su 18. marta 2019 godine svečanu konferenciju povodom objave Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020.

U okviru Drugog poziva za dostavljanje projektnih predloga, potencijalni aplikanti će moći da dostave proejktne ideje koje se tiču zaštite životne sredine i promovisanja zapošljavanja. Ukupna sredstva namijenjena za Drugi poziv iznose 2.890.000,00 eura.

Konferenciji su prisustvovali oko 100 učesnika, između kojih su bili predstavnici opština, nacionalnih i lokalnih intsitucija i preduzeća, obrazovnih institutcija, predstavnici civilnog sektora i i predstavnici operativnih struktura programa iz Crne Gore i Albanije, kao i predstavnici medija.

Učesnicima konferencije su se obratili zamjenica glavnog pregovarača i nacionalna Ipa koordinatorka Ivana Glišević Đurović, Zamjenik ministra za Evropu i vanjske poslove Republike Albanije, Sokol Dedja, v.d. generalne direktorice Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija Crne Gore, Marija Vukčevići Programska menadžerka za teritorijalnu saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Donata von Sigsfeld.

Nakon uvodinih izlaganja, šefica Zajedničkog tehničkog sekretarijata Sanja Todorović predstavila je ciljeve Drugog poziva, dostupne iznose, kao i opšta pravila za prijavljivanje projekata od strane potencijalnih korisnika.

Drugi poziv otvoren je do 27. maja 2019. godine.Za više informacija o Drugom pozivu, kliknite ovdje.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top