Monday, June 17 2019
Posljednja vijest

Ismet Karamanaga: PORTRET – DR REDZEP KRAJA

rexhep krajaOdlaskom prim. dr. Gani Karamanage u zasluženu penziju činilo se da će jedan od najboljih djelova našeg Doma zdravlja Ulcinja,( naravno, ako se izuzme Hitna, Laboratorija i Mikrobiologija, koje su van svake sumnje na samom vrhu), ostati uskraćen jednog tako vrsnog pneumoftiziologa.

Međutim, izgleda da je ovaj dio uvijek ili imao sreće, da se u njemu pojavljuju najbolji lekari specijalisti, ili su zaista tu oblast studirali, usavršavalji i u njoj ostali da djeluju naši najbolji ljekari, humanisti i stručnjaci.

Dr Karamanaga može mirno da kao penzioner, piše i sumira rezultate svoje dugogodišnje prakse, jer se već neko vrijeme u tom dijelu, koji se nalazi na prvom spratu sa desne strane, nalazi dr. Redžep Kraja, mlad, vrstan, kulturan, ljubazan i izuzetan čovjek, kojemu je Hipokratova zakletva očigledno usađena u duši. Osmjeh i ljubaznost su sastavni dio njegove ličnosti. Ovaj mladi ljekar i specijalista je tih, miran i nenametliv čovjek, naoružan je znanjem i strpljenjem, studiozno i pedatno vas savjetuje i liječi.

Morate priznati da kod nas u Ulcinju i ne cjetaju ruže u zdravstvu, obzirom na odnos Ministarstva zdravlja prema mnogim segmentima, ne samo unutar ove zgrade. Dovoljno je znati da zbog i manjih intervencija morate poći do Bara, dok se dosta nas još uvijek rađa u Baru, bez obzira na otvoreno Porodilište, koje je još uvijek u povoju.

U našem Domu zdravlja po mom skromnom mišljenju, ima i drugih mladih dobrih i iskusnijih ljekara možda i opterećenih sa previše pacijenata i slično, posebno tokom turističke sezone. No moraju znati da su oni sami izabrali ovaj human poziv i da su oni zbog nas tu, nikako suprotno.

Još samo jednu rečenicu o dr. Redžepu Kraji. Studirao je Medicinski fakultet u Tirani, dok je u Beogradu specijalizirao i završio postdiplomske studije.

Dakle, jedna ovako kompletna ličnost ljekara, humaniste i vrsni pneumoftiziolog vas očekuje u našem Domu zdravlja.

Naravno, moram pomenuti i medicinsku sestru g. Ismaili, jednu kulturnu i obrazovanu damu, koja će vas uz osmjeh i bezgranično strpljenje uputiti i ohrabriti da sve lakše prebrodite…

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top