Saturday, August 8 2020
Posljednja vijest

Jasavic: RIJESITI PROBLEME RADNIKA “ULTEPA“

Azra Jasavic

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić uputiće zahtjev Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu finansija, kao i Predsjedniku Opštine Ulcinj u cilju što hitnijeg iznalaženja rješenja za probleme 35 radnika fabrike tepiha “Ultep” u Vladimiru, u Ulcinju.

Jasavić je danas posjetila radnike u Vla­di­mi­ru, koji su započeli ­štrajk zbog neisplaćenih zarada od 2001. godine. U razgovoru sa poslanicom Jasavić, radnici su kazali da za­htje­va­ju is­pla­tu za­ra­da i po­ve­zi­va­nje rad­nog sta­ža od 2008. godine kao i rješenje statusa fabrike i radnika.

Rad­ni­ci su Jasavić dali na uvid i zahtjeve koje su uputili za pomoć u rješenju njihovog problema, mi­ni­star­stvima fi­nan­si­ja  i ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja, predsjedni­ku Op­šti­ne i Sa­ve­zu sin­di­ka­ta Cr­ne Go­re, za koje još nemaju odgovor.

Jasavić je kazala da će uputiti zahtjeve nadležnim institucijama kako bi u što kraćem roku pronašli rješenje za pomoć radnicima Ultepa, koji s pravom traže isplatu zaostalih primanja i doprinosa i koji žele i dalje da rade.

“Ova vlast treba da zna da u ovoj državi ima onih koji žele da rade i budu plaćeni za svoj rad, onih koji žele državu radnika, a ne socijalnih davanja” poručila je Jasavić.

Stoga je, kako je naglasila, Vlada dužna iznaći rješenja za problem koje je sama izazvala svojom lošom višedecenijskom ekonomskom politikom, zbog koje ispaštaju radnici širom Crne Gore.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top