Monday, September 28 2020
Posljednja vijest

Jubilej Muzicke skole: PROSLAVLJAJU 25 GODINA OD OSNIVANJA

 

Shkolla e muzikes Ulqin, Muzicka skola UlcinjOsnovna muzička škola u Ulcinju je životni projekat njenog utemeljitelja i dugogodišnjeg direktora, prof. Jusufa Like. Prvih 25 godina rada ove vaspitno-obrazovne institucije potvrđuju da su njegova jasna, stvaralačka vizija, uz ogromnu volju, veliko požrtvovanje i svakodnevni trud svih njegovih saradnika, urodili raskošnim plodovima.

Jer, iako su krenuli praktično sa ledine, uz skromnu pomoć i podršku nadležnih državnih i opštinskih organa i dobronamjernih pojedinaca, ova Škola je danas lijepo opremljena, ima veoma dobar stručni kadar koji je, uglavnom, ponikao upravo iz ove institucije, važan je dio obrazovnog sistema Crne Gore.

Ne manje značajno jeste što se u cijelom ovom periodu nastava u Školi odvijala paralelno na dva jezika, crnogorskom i albanskom.

Ono što je svakako kruna rada i trajan izvor inspiracije jesu nebrojene nagrade, priznanja i pohvale koje su učenici ove škole dobijali na prestižnim takmičenjima kako u zemlji tako i u inostranstvu pronoseći slavu ove Škole i rodnog grada.

Takođe, praktično od osnivanja Muzičke škole nema manifestacije ili nekog kulturnog dešavanja koji je organizovan u Ulcinju, a da ga divnim zvukovima i notama nijesu uljepšali njeni predavači i polaznici.

Dakle, ova Škola je već četvrt vijeka rasadnik uspješnih talenata, dobrih muzičara i vrijednih učenika ispunjavajući na taj način svoju osnovnu funkciju – vaspitno-obrazovne i stručne institucije, one koja na sve strane emituje samo dobre vibracije.

Ovim povodom biće priređena monografija škole.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top