Sunday, September 27 2020
Posljednja vijest

Kabinet Cungua: ODGOVOR KONTROLORU BECIJU

Opstina Ulcinj, Komuna e UlqinitU našu redakciju stiglo je sljedeće reagovanje iz kabinera predsjednika Opštine, koje integralno objavljujemo.

Začuđujuće je Becijevo prosvetljenje kada su u pitanju ugovori na određeno vrijeme, pošto mu to nimalo nije smetalao kada je on bio potpredsjednik, te da ima imalo političke kulture, trebao bi barem malo da se postidi što to spočitava ovoj vlasti. Ako ništa drugo, onda je trebao barem da napravi uporednu analizu ove pojave između vremena kada je on bio potpredsjednik i sadašnjeg stanja. Tu bi video da je sada stanje neuporedivo bolje, ali to mu očigledno ne odgovara, jer tada ne bi ispunio svoju partijsku direktivu, da se po svaku cijenu, pa bilo to neistinama, poluistinama, podmetanjima i na svaki dozvoljeni i nedozvoljeni način diskredituje ova vlast.
Isti je slučaj i sa asfaltiranjem ulica. Istine radina sajtu Opštine Ulcinj je objavljen ugovor broj01-2356/15 od25.12.2015 godine sa preduzećem Putevi Bar, po tenderu koji je objavljen 3.11.2015. godine, a koji je plaćen ove godine, kao obaveza iz prethodnog perioda, te ne ulazi u budžetsku stavku za 2016. godinu.I Beciju je to jasno, bez obzira na njegova oskudna znanja iz oblasti finansija, zna takođe da Uprava za javne nabavke ne bi dozvolila objavljivanje tendera na svom sajtu, ako nisu predviđena ili su prekoračena budžetska sredstva, ali Beciju u ovom trenutku nije bitna istina nego fabrikovanje nepravilnosti.
Takođe se u svom saopštenju Beci upustio u predviđanje štete od 200.000 eura u Turističkoj organizaciji.Ili je Beci skriveni pravni talenat i stručnjak, pa može predvidjeti ishode sudskih postupaka koji su u toku, ili možda priželjkuje da se tako nešto desi, kako bi mogao politički da profitira. A što se turističke sezone tiče, bez obzira koliko ova vlast uspijeva ili ne uspijeva da riješi svakodnevne probleme u njenom odvijanju, nikome iz ove vlasti ni na kraju pameti nije uzimanje godišnjih odmora u špicu sezone i ostavljanje grada na cjedilu, kako je to uradio bivši potpredsjednik Beci, koji je prošle godine koristio godišnji odmor od 27 jula do 27 avgusta.
Što se upoređivanja naših rezultata u učešću u lokalnoj vlasti tiče, tu se nema šta uporediti, jer vi u toku vašeg mandata niste imali nijedan rezultat, bili ste samo dekor i slijepi poslušnik bivšeg predsjednika i ništa više. Istina, Beci se na početku svog mandata, pun entuzijazma, javno hvalio da je napunio fioke i ormare sa dokazima o nepravilnostima bivšeg predsjednika, ali je od toga brzo odustao, pošto se brzo zadovoljio sitnim privilegijama, i nastojao da tu vlast očuva do samog kraja mandata, iako svjestan svih zloupotreba i nepravilnosti, sve pod navodnom zabrinutošću u slučaju dolaska DPS-a. Ovim putem javno pozivamo Becija da objavi svu dokumentaciju o nepravilnostima koju je prikupljao u fiokama i ormarima dok je bio potpredsjednik, pa da mu i povjerujemo da je njegov cilj kao kontrolora otklanjanje nepravilnosti,a ne dnevno-politički marketing.
A krajnje je smiješna Becijeva tvrdnja, da je sam kao izašao iz vlasti. Iz vlasti ste izašli kada se koalicija raspala i kada je bilo samo pitanje vremena kada će doći do njene prekompozicije, u kojoj za vas nije bilo mjesta ni u jednoj varijanti, pa ste „sami“ izašli nekoliko dana ranije, iz navodno principijelnih razloga.
I na kraju, što se našeg učešća u prethodnoj vlasti tiče, i trčanjem za foteljama i beneficijama,podsjećamo bivšeg potpredsjednika Becija, da su naši sekretari razriješeni od bivšeg predsjednika, upravo zato što nisu htjeli da ćute u zamjenu za sitne beneficije i da „sarađuju“ sa njim, kao što ste vi radili, a mogli su.
Ovim za sada zaključujemo ovu polemiku sa odlazećim kontrolorom Becijem, a u narednom periodu će biti prilike za dodatnim razotkrivanjem njegovih aktivnosti za vrijeme kada je bio potpredsjednik.

Kabinet Predsjednika
Opština Ulcinj

Link dokumenata iz teksta:

Ugovor sa DOO Putevi Bar:
http://ul-gov.me/upload/document/20151225_radovi_na_asfaltiranju_i_rekonstrukciji_p.pdf

Rješenje o godišnjem odmoru:
http://ul-gov.me/upload/document/20150721_safet_beci_rjesenje.pdf

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top