Tuesday, August 14 2018
Posljednja vijest

Kajacima rijekom Bojanom: TO ORGANIZUJE MEDJUNARODNU EKO REGATU

Regata kajacimaU cilju promocije boravka u prirodi, zaštite životne sredine kao i turističko sportskih aktivnosti koje su su skladu sa principima očuvanja prirode i životne sredine, Turistička Organizacija Ulcinj u saradnji sa Agencijom za zaštitu prirode i životne sredine i Kajakaškim klubom Morača, organizuje rekreativnu Međunarodnu eko regatu kajacima rijekom Bojanom – KAJAK KANU 2017.

Bogatstvo biodiverziteta, živopisni i neobični krajolici kojima protiče, kao i mjesto gdje se rijeka Bojana, na svom putu uliva u Jadransko more, čine ovu rijeku pravim bogatstvom u ekološkom smislu, i mjestom susreta sa jedinstvenim prirodnim ljepotama.

Upravo kao takav, ovaj značajan prirodni potencijal i svijest o obavezi njegovog očuvanja bio je izvor i pokretač ideje o organizaciji Međunarodne eko regate.

Održavanje eko regate planirano je dana 23.09.2017.godine, sa početkom u 11.00časova, od mjesta Sveti Đorđe do desnog ušća rijeka Bojane u Ulcinju. Realizacija ove aktivnosti predstavlja zajedničku inicijativu koja je u kontekstu podsticanja saradnje sa lokalnim stanovnišstvom i međunarodnim partnerima, u prvom redu, saradnji sa Republikom Albanijom, kako bi kroz zajedničke aktivnosti promovisali i unaprijedili ovaj zajednički prirodan resurs.

Stručna služba TO Ulcinj

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top