Thursday, October 22 2020
Posljednja vijest

KARISMA HOTELS & RESORTS: DO 2021. GODINE ELIMINISACEMO PLASTIKU ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU IZ SVIH SVOJIH HOTELA

KarismaMi ne naslijeđujemo Zemlju od svojih predaka, mi je pozajmljujemo od svoje djece. (Indijanska poslovica).

Hotelska grupacija Karisma Hotels & Resorts svojim programom Passion for sustaninability još jednom je potvrdila svoju predanost ka održivom poslovanju, na svim destinacijama na kojima posluje, te će sve poslovne strategije ubuduće biti u skladu sa ciljevima održivog razvoja (SDGs), a to podrazumijeva, za početak, uklanjanje plastike za jednokratnu upotrebu.

U skladu sa ovim pristupom, razvijen je Plan uklanjanja plastike za jednokratnu upotrebu, koji ima za cilj da do 2021. godine u potpunosti eliminiše plastiku iz svih Karisminih hotela, a prvi korak, ka ovom velikom poduhvatu bio je zamjena plastičnih slamki za piće sa biorazgradivim slamkama u 2018. godini.

Na Dan nezavisnosti Meksika, svi Karismini hoteli u Meksiku zamjenili su plastične ambalaže vode sa staklenim povratnim ambalažama, što će u budućnosti spriječiti da se proizvede više od 40 tona plastičnog otpada; biće ušteđeno više od 1,5 miliona litara vode i spriječiće se godišnje ispuštanje više od 100 tona ugljen dioksida u atmosferu. Ova akcija ima za cilj: stvaranje pozitivnog uticaja na okolinu, smanjenje otpada, promovisanje više etičnog načina života, kako među zaposlenima, tako i među gostima, te odgovorno korišćenje resursa.

Karismini hoteli u Crnoj Gori, The Long Beach Hotel Montenegoro I Holiday Village Montenegro počeće sa elimisanjem plastike od naredne sezone. Verujemo da ćemo zajedničkim snagama dati doprinos ovoj važnoj akciji i primer drugima.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top