Tuesday, July 16 2019
Posljednja vijest

Karisma: ODRZAN CAS U PRIRODI ZA PREDSKOLCE VRTICA „SOLIDARNOST“ I POSADJENE MLADE SADNICE

Karisma 1Karisma Hotels Adriatic, dio hotelske grupacije Karisma Hotels & Resorts, u Ulcinju je, u okviru kompleksa Holiday Village Montenegro, organizovala posjetu djece iz JPU „Solidarnost“. Djeci je održan čas u prirodi povodom mjeseca održivosti koji ova kompanija već tradicionalno obilježava u oktobru. Sadeći sadnice mediteranskog, crvenog hrasta, te sadnica feijoa – urbanog voća, djeci su, na praktičan način, približeni osnovni pojmovi iz ekologije i održivosti. Cilj posjete bio je edukacija najmlađih i obraćanje pažnje, lokalne zajednice i javnosti uopšte, na nužnost održivih rješenja u savremenom kontekstu poslovanja.

Predškolci iz JPU Solidarnost iz Ulcinja, proveli su korisno i interesantno vrijeme sa svojim vaspitačicama i predstavnicima Karisma Hotels Adriatic. Djeci su predstavljene biljne vrste vrta kompleksa Holiday Village Montenegro, ali su mališani, čini se, najviše uživali u igranju fudbalske utakmice na terenima ovog sadržajnog resorta, zajedno sa zaposlenima iz Karisme.

Karisma 2Sa djecom se družio i Dejan Perić, šef operacija za Karisma Hotels Adriatic, koji je naglasio napore koje Karisma ulaže kako bi realizovala koncept održivog razvoja te naveo: „Mi u Karismi svakodnevno obrazujemo naše zaposlene o značaju održivog razvoja. Moramo biti svjesni kakav je značaj očuvanja životne sredine i značaj okoline, socijalne i kulturne baštine na svakoj destinaciji na kojoj se nalaze naši hoteli. Crna Gora i Ulcinj su naš dragulji. Velika plaža jeste veliko bogatstvo i svi zajedno se moramo truditi da sačuvamo najbolje od prirode, a da se turistički razvijamo, jer Ulcinj jeste turistički grad“.

Iz ove grupacije, naglasili su da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti i akcija, koje će Karisma Hotels and Resorts sprovesti u opštini Ulcinj koristeći kao bazu plan aktivnosti, koje ova grupacija sprovodi na internom, eksternom i korporativnom nivou. U sklopu mjeseca održivosti, na svjetskom nivou su sprovedene razne aktivnosti, te je u Meksiku, , Karisma organizovala aktivnosti s morskim kornjačama, aktivnosti povodom smanjenja korišćenja plastike u hotelima ove grupacije, kampanju s ciljem promocije zaštite životinja, plastic free korporativne događaje, rad od kuće i online sastanke kako bi se smanjila emisija CO2, humanitarne događaje i brojne druge aktivnosti.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top