Thursday, April 25 2019
Posljednja vijest

Konferencija: PUT CRNE GORE U EU ZAVISI OD ZASTITE SOLANE

 

KonferencaSolanu treba hitno zaštititi, kako put Crne Gore ka EU ne bi bio usporen, poručeno je sa Četvrte međunarodne konferncije o Solani koja je u srijedu održana u Podgorici.

“Pitanje Solane neće nestati i zato nećemo dozvoliti da Poglavlje 27 bude otvoreno. Apelujem na Vladu da hitno zaštiti Solanu i na taj način Crna Gora dobije šansu da se priključi porodici evropskih naroda”, saopštio je šef sektora u Delegaciji EU, Herman Špic.

Isti stav je saopštio i njemački ambasador u Podgorici, Hans Gunter Matern. “Ako otvaranje Poglavlje 27 stavimo kao uslov, onda se sa zaštitom Solane neće kasniti. Zato će njemačka Vlada na tome uporno insistirati, a Crna Gora mora to poštovati”, kazao je Matern.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je rekao da će podnijeti ostavku ako Solana ne bude zaštićena onako kako to planira Vlada i ako se tamo budu gradili hoteli.

Konferenciju su organizovali Asocijacija “Dr Martin Schneider-Jacoby”, Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), EuroNatur, BirdLife International, Tour du Valat i ​MANS.

Foto: Vijesti, Savo Prelevic

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top