Thursday, April 9 2020
Posljednja vijest

KONKURS: „E-DEMOKRATIJA – PREDLOZI, UCESTVUJ, PROMIJENI“, PODRZANI PROJEKTI SEST NVO

Ministria (1)Ministarstvo javne uprave je, u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama, a u vezi sa Javnim konkursom ,,e-Demokratija – predloži, učestvuj, promijeni“ objavljenim 25. marta ove godine, u utorak objavilo Odluku o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija u oblasti reforme javne uprave za 2019. godinu. 

Među njima je i projekat „Za moj glas u mojoj opštini!” koji će realizovati ulcinjska NVO Novi horizont.

Kako ističu iz ove organizacije civilnog društva, projekat ima za cilj promociju partnerstava između građanskog društva, a posebno omladinskih aktivista i lokalnih vlasti, jačanjem međusobnog povjerenja i povećanjem građanskog učešća u radu Lokalne samouprave.

„Reforma javne uprave treba da donese neophodne promjene kako bi svim građanima omogućila dostupnost javnih usluga, odnosno učestvovanje u procesima donošenja odluka zasnovano na transparentnosti, uklanjanju administrativnih i drugih barijera, bržem poslovanju i jednakim uslovima za sve. U fokusu procesa reforme javne uprave, posebno kada je u pitanju princip Javna uprava koja je građanski orijentisana želimo posebno da potenciramo potrebu da Lokalna samouprava bude orjentisana ka mladima, koji u velikom broju napuštaju Ulcinj“, navode iz ove NVO.

Partneri na ovom projektu su NVO „Ul info“ i Gradska biblioteka – Youth Corner Ulcinj.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top