Sunday, January 20 2019
Posljednja vijest

Kopitovic: DEMOKRATE ZELE DA UNAPRIJEDE USLOVE ZA MLADE I SPORTISTE

Kopitovic BecicIzjava za javnost Miloša Kopitovića, nosioca liste Demokrata na izborima u Ulcinju

Sport je znak prepoznavanja države, njene afirmacije i zbližavanja ljudi, a prije svega mladih. U vezi sa tim, smatramo da stanje u kojem se nalaze mladi i sport u Ulcinju nije na zadovoljavajućem nivou. Shodno tome, Demokrate u Ulcinju nastupaju, između ostalog, sa zadatkom da značajno unaprijede uslove za razvoj sporta, jer su sportisti naši najbolji ambasadori.
Trudićemo se da obezbijedimo sve ono što smo već obezbijedili u lokalnim samoupravama u kojima su nam građani ukazali povjerenje. U konkretnom slučaju to znači sljedeće: u svim sportskim klubovima koji se finansiraju iz budžeta Opštine, najmlađim članovima članarine neće biti naplaćivane. Tereni u prigradskim naseljima će biti obnovljeni, kontrukcije koševa i golova, kao i ostali sadržaji zamijenjeni ili sanirani. Primjera radi, vlast koju Demokrate vrše u Herceg Novom, domaćinskim upravljanjem obezbjedila je besplatnu sportsku opremu za 600 sportista. Drugim riječima, Demokrate su ponovo pokazale kako se odgovorno vrši vlast, uz visok stepen društvene svijesti da se vlast stavi u funkciju građana i njihovog blagostanja.
Nema razloga da tako ne bude i sa Ulcinjem. Naš program je zasnovan na principu problem-rešjenje. U okviru istog, među najvećim nedostacima u sportskoj infrastrukturi izdvaja se nepostojanje bazena, a grad kao što je Ulcinj svakako zaslužuje zatvoreni bazen, kako bi se građanima pužila prilika da i u zimskim uslovima upražnjavaju taj vid sportske aktivnosti. Osim toga, u sportskim salama u ulcinjskim školama veoma su česti problemi sa grijanjem, koje je neispravno ili uopšte nije u funkciji, naročito u svlačionicama.
Nadalje, izgradnja fudbalskog stadiona, odnosno terena za FK Otrant, pošto isti, nema lično svoj teren već igra mečeve na terenu Hotela „OLYMPIC” mora biti u vrhu prioriteta kada je ova oblast u pitanju. U toku sezone, Demokrate će akcenat staviti na sportska dješavanja na pijesku (fudbal, odbojka). U prilog tome, podsjećamo da se do prije deset godina održavao impozantan sportski događaj na Maloj plaži “PRO BEACH SOCCER”. Takve događaje ćemo ponovo oživjeti.
Opština Ulcinj ima sve potrebne kapacitete i izvanredno je područje za pripreme sportista, ali isti nisu iskorišćeni na pravi način. Mora se raditi na samoj organizaciji i marketingu Ulcinja kao prave i savršene destinacije za sportske pripreme i održavanje sportskih događaja. Pored svega navedenog, gradu su potrebne trim staze, ali i biciklističke staze, kao i najmanje dva, tri parka za “street workout”.
Demokrate će uskoro svim građanima i građankama Ulcinja, kao i ukupnoj javnosti, predstaviti pomenuti sveobuhvatan program, napisan po principu problem-rješenje, u kojem će svakako svoje mjesto naći i najbolja rješenja za najveće probleme iz oblasti sporta.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top