Monday, May 28 2018
Posljednja vijest

Krece projekat “Misli lokalno – djeluj lokalno”: BORBA PROTIV KORUPCIJE U ULCINJU

30 250Građani i građanke Ulcinja u svim anketama navode da su njihovi ključni problemi nezapošljenost, nizak životni standard i korupcija.

Kada je riječ o korupciji, ona je postala opterećujući i ograničavajući faktor za razvoj društva. I ne samo visoka korupcija, već i ona tzv. mala, sa kojom se građanke i građani najčešće suočavaju, u gotovo svim područjima života i djelovanja.

No, o svemu ovome se javno malo govori i još manje piše.

Sjetimo se da su prije samo desetak godina crnogorski zvaničnici isticali da “u ovoj državi nema korupcije”! Sada je borba protiv korupcije prioritet u evropskim integracijama.

Konačno se razumjelo, nakon snažnih pritisaka EU, civilnog sektora i medija, da takva patološka pojava razara društvo i institucije, iako su konkretni rezultati i dalje veoma skromni.

Tim putem moramo da koračamo i mi u Ulcinju kako bi ovaj grad bio ugodnije mjesto za život i rad svakog njegovog građanina i građanke.

Portal Ul-info je i do sada svjedočio o korupcionaškim slučajevima, a u narednih pet mjeseci će naša NVO “Ul info” biti dio velikog projekta “Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou”, koji finansira EU.

Sprovešćemo niz konkretnih akcija sa ciljem da se podigne svijest o ovom problemu i dosljedno implementira Lokalni akcioni plan za borbu protiv korupcije, koji je usvojila Skupština opštine Ulcinj.

Uostalom, svi mi, građanke i građani, pozvani smo da doprinosimo jačanju i prosperitetu našeg društva i ove zajednice, a svi smo odgovorni da spriječavamo nered, u ovom slučaju neprimjenjivanje zakona i usvojenih odluka, davanje mita i zloupotrebu javne službe ili položaja zbog lične koristi.

word (1)

 

One comment

  1. Puna podrška za ovo, nadajmo se da će ovaj projekat zaživjeti a sve u cilju opšteg interesa građana Ulcinja!

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top