Friday, December 13 2019
Posljednja vijest

Kulturni rekord: ZA JEDNO VECE CETIRI ODLICNA PROGRAMA U STAROM GRADU

 

Skena Verore 2Stari grad je u subotu bio kulturna prijestonica Jadrana. Jer, te večeri je održano čak četiri programa za ljubitelje svih vrsta umjetnosti.

Najprije je u Palati Venezia, na Servantesovom trgu, predstavljena nova knjiga dr Ganija Karamanage “Gradski Pazar” o kojoj su govorili akademici Šerbo Rastoder i Zuvdija Hodžić, Dimitrov Popović i Aslan Biša, kao i sam autor.

Potom je u Kuli Balšića otvorena izložba pod nazivom „ΣYNÉXEIA – CONTINUUM – TRAJANJE“, posvećenu arheološkim istraživanjima u Risnu, koju su organizovali Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore u saradnji sa JU „Centar za kulturu“ i Muzejom Ulcinj.

Centralna manifestacija večeri, održane u sklopu 19. Sajma knjiga, je bilo gostovanje eminentnih pisaca Fatosa Kongolija i Balše Brkovića, te uručivanje nagrada „Liburna“ književniku Mehmetu Kraji i „Maslinova grančica“ Visaru Žitiju.

Program je okončan koncertom umjetnice Tanje Šeter, koja je izvodila izvorne crnogorske pjesme, a njena gošća je bila ulcinjski sopran Gjylie Pelingu.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top