Sunday, February 16 2020
Posljednja vijest

Liderka SDP-a u Ulcinju: SOLANA DA BUDE MOTOR RAZVOJA, VALDANOS VRATITI RANIJIM VLASNICIMA

 

SDP (1)Predsjednica Socijaldemokatske partija Draginja Vuksanović-Stanković posjetila je u petak Ulcinj, u okviru kampanje “Crna Gora u pokretu”. Tokom posjete, obišla je Solanu, Valdanos, imala susrete sa predstavnicima NVO sektora, a sastala se i sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem, saopšteno je iz SDP-a.

Prilikom posjete Solani, Vuksanović-Stanković je istakla zalaganje SDP na zaštiti tog jedinstvenog resursa dodajući da Solana mora biti razvojni potencijal Ulcinja.

“Sadašnja situacija u kojoj je Solana ostavljenja na brigu lokalnoj samoupravi za nas u SDP je neodrživa iz prostog razloga što Ulcinj nema dovoljno sredstava da se na adekvatan način brine i o njenoj zaštiti i valorizaciji, ali ni o stotinama bivših radnika nekadašnjeg najvećeg preduzeća u gradu. Naš cilj je da se izvrši valorizacija prostora, da se uposle nekadašnji i budući radnici i da Solana opet, uz turističku privredu postane motor razvoja Ulcinja”, kazala je ona.

Vuksanović-Stanković se sastala i sa predstavnicima NVO “Amaneti” koja obezbjeđuje hranu za oko 500 ljudi koji su u stanju potrebe, za što uz volonterski i humani rad, treba i oko 150 eura na dnevnom nivou.

SDP 2Prilikom posjete, uz uvažavanje humanosti i nesebičnog rada, predsjednik lokalnog odbora SDP Naser Resulbegović je obećao da da će predložiti da se u budžetu Ulcinja za 2020 godinu opredijeli 55.000 eura za nesmetan jednogodišnji rad ove NVO.

Delegacija SDP je posjetila i Valdanos, a Vuksanović-Stanković je istakla da se o 18.000 stabala maslina koje se nalaze na tom području mora voditi briga, a da se državna imovina, koja nije u ranijem periodu privedena namjeni, mora vratiti nekadašnjim vlasnicima, kako bi Valdanos uz održivo korišćenje postao centar proizvodnje kvalitetnog maslinovog ulja.

“Prilikom posjete predsjedniku Opštine Ljoru Nrekiću istaknuto je da trenutna blokada računa Opštine Ulcinj predstavlja ogromni problem i da se mora iznaći rješenje koje će spriječiti da se ovakvi problemi dešavaju i u nekim sličnim slučajevima. Takođe, zajednički je konstatovano, da su Ulcinju neophodne investicije kako bi se kvalitet života građana podigao i kako bi Ulcinj sa svojim potencijalima postao razvojni centar Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top