Monday, January 21 2019
Posljednja vijest

Ljukovic (URA): Proširenje graničnog prelaza i plovnost rijeke Bojane, prioriteti prekogranične saradnje Ulcinja

Ajet LukoviqKandidat za odbornika URA Ulcinj, zadužen za politku prekogranične saradnje Ajet Ljukoviq, saopštio je da je uslov ekonomskog prosperiteta Ulcinja, dobra povezanost sa komšijskim opštinama.

“Program URA za Ulcinj je vrlo konkretan i veliku pažnju smo posvetili diverzifikaciji ulcinjske ekonomije, koja ne treba da se isključivo bazira na turističkim uslugama, iako nam je to prioritetna privredna grana. Smatramo važnim prekograničnu saradnju, naročito sa Skadrom i kao buduća lokalna vlast preduzećemo niz aktivosti kako bi infrastrukturna povezanost bila umnogome poboljšana.

URA je u svom programu istakla da se zalaže za proširenje graničnog prelaza Sukobin, koji je usko grlo komunikacije, a koji vremenom mora postati prohodan i za robni trasport.

“Moderan postojeći granični prelaz za sve vrste roba, kao i otvaranje novih graničnih prelaza, osiguraće veći razvoj naročito seoskog područja, što do sada nije bio slučaj, a biće i značajan podsticaj za poljoprivredu i proizvodno zanatstvo”.

Pogram URA takođe tretira pitanje plovnosti rijeke Bojane, koja bi umnogome poboljšala turističku ponudu kako Ulcinja i Skadra, tako i cijele Crne Gore i Albanije.

“Zalagaćemo se da državni organi u saradnji sa loklanim vlastima preduzmu sve aktivnosti kako bi projekat plovnosti rijeke Bojane, ponovo oživio. Na taj način vratićemo život rijeci, ali i osmjehe turistima, ribarima i brodovalsnicima!”

Ljukoviq je naveo da će i brojne druge ideje iz programa “Ulcinj novim generacijama” uskoro biti prezentovane, te da će 16 novih politika za Grad biti pravo osvježenje za sve koji vide Ulcinj kao jednu od najbogatijih opština u Crnoj Gori.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top