Thursday, January 28 2021
Posljednja vijest

Lokalni stab za vanredne situacije: Analizirali situaciju nakon velikih padavina kise 

Komuna e Ulqinit, Opstina UlcinjOdržan je sastanak Lokalnog Štaba za vanredne situacije u užem sastavu, kojim je presjedavao predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić , na kojem se analizirala situacija nakon obilnih padavina prethodnih dana i razmotrile mjere koje je potrebno preduzeti za sprečavanje i sanaciju prouzorkovanih šteta.

Situacija na Anamalskom području, posebno u selima Fraskanjel i Lisnabori, su dosta složene kao i na području Štoja, gdje do pogoršanja trenutne situacije posebno predstavljaju podzemne vode i zasićenost terena.

Na sastanku je analizirano i obrušavanje dijela zida na južnoj strani Starog Grada (Naradinova punta), što je zabrinulo ne samo stanovnike Starog Grada, već i sve građane Ulcinja i šire.

Članovi Opštinskog tima i nadležnih lokalnih službi su odmah nakon obrušavanja izašli na teren, konstatovali činjenično stanje i očekuje se da tim stručnjaka uradi procjenu nestale štete i predstavi mjere koje se trebaju preduzeti za sanaciju postojeće i sprečavanje drugih mogućih obrušavanja.

Odmah nakon sastanka tim predvodjen predsjednikom Nrekićem je obišao mjesto obrušavanja zidina.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top