Thursday, March 21 2019
Posljednja vijest

LONDON CALLING: Ajmo u Ulcinj!

Southern Soul FestivalDok je Podgorica slavila trijumf Budućnosti u ABA ligi, približno 2.000 kilometara od glavnog grada, u centru kulture Evrope pod svjetlima reflektora bio je jedan drugi crnogorski „brend“ – Southern Soul Festival. Muzička manifestacija koja se održava na ulcinjskoj plaži nije ultrapopularna samo u Crnoj Gori, već i drugim djelovima svijeta. Tokom pet godina održavanja, festival su posjetili brojni stranci, među kojima prednjače Britanci.

Da naši dragi prijatelji iz Zapadne Evrope zaista vole popularni SSF, mogli smo da vidimo prethodnog vikenda u centru „Total Refreshment“ na sjeveru Londona, gdje je održan „launch party“ šestog izdanja festivala koji se održava od 28. juna do 2. jula ove godine.

Posjetioci žurke uživali su u zvucima nekoliko di-džejeva koji će ovog ljeta nastupiti na ulcinjskom pijesku. Uz poneko pićence i veselo ćakulanje, ljubitelji izvođača kao što su Mighty Zaff, Dom Servini, Harv Nagi, Lijan Rajt iz Worldwide FM i Native Dancer družili su se do ranih jutarnjih sati.

Najveće interesovanje probudila je grupa Native Dancer predvođena vrlo simpatičnom, razdraganom i talentovanom pjevačicom, koja je mnoge ostavila bez daha. Kada zabaci sidro na glavni stejdž SFF-a, ova ekipa će sigurno oduševiti posjetioce.

Dok su ljudi čavrljali njišući se u ritmu muzike, mogli su da se čuju brojni komentari o našoj zemlji – od onih koji su bili na svim izdanjima SSF-a, do drugih koji još nijesu imali šansu da se spuste na pjenu crnogorskog mora. Sudeći po njihovoj pozitivnoj energiji, ovogodišnji SSF biće glavna muzička stanica mnogim Britancima.

Tekst i foto: Leila MURSELJEVIĆ/Portal Analitika

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top