Thursday, April 2 2020
Posljednja vijest

M.Ukovic: MEDIOKRITETI, NE OSUDJUJTE CITAV JEDAN NAROD!

image
(Reakcija na pojedine komentare povodom velikog požara prije par dana u Ulcinju)

Dragi moji sugrađani!
Pročitavši komentare, još jednom se pokazalo da ne mislimo svi isto. Postoje mediokriteti (čovjek osrednje sposobnosti i vrijednosti), zadojeni mržnjom, a mržnja im je hrana kojom se hrane i time pokušavaju liječiti svoje mane, nedostake i koroziju morala sa kojom se suočavaju.
Na svu sreću, postoje i oni drugi, civilizovani pojedinci koji svojim stavovima afirmišu medjuetnički sklad i toleranciju. Poznajem mnogo Albanaca, mojih dragih prijatelja, sa kojima dijelim zajedničke stavove o medjuetničkom skladu i toleranciji.
Osudjujem svaki vid nasilja i neodgovornog ponašanja svakog pojedinca i treba sankcionisati sve one koji se nesavjesno i neodgovorno ponašaju. Dakle pojedinca, jer svako od nas ima ime i prezime. Onima koji su zadojeni mržnjom poručujem: da li znate da ne postoji kolektivna krivica, da li znate da je generalizacija problema svojstvena onima koji mrze sve oko sebe, pa čak i sopstveni narod, pa čak i svoju porodicu. Od njih nisam ni očekivao ništa drugo osim mržnje, lakoumnosti i mediokritetskog ponašanja.
Svi smo mi bili zabrinuti svih ovih dana kada je buknuo požar u Ulcinju. To samo govori da svaku ulicu, svaki grm, bor i sve sto raste i opstaje u našem zajedničkom gradu doživljavamo kao svoje. Kad kažem svoje, onda to s pravom govorim, jer Ulcinj nije ničija privatna prćija. To je nas zajednički grad, jer smo svi zajedno generacijama gradili i doprinosili razvoju grada u skladu sa svojim mogućnostima. Nažalost, korova ima svugdje, to se pokazalo i u ovom slučaju, fašistoidnim komentarima, koji nisu svojstveni civilizovanim ljudima. Zato ih u praksi i nazivaju MEDIOKRITETI. TO JE NAJBLAŽI NAZIV ZA NJIH.
I da zaključim: civilizacijski ne postoji kolektivna krivica jednog naroda, jer onaj ko je počinio zločin, nasilje ili bilo šta drugo što je nezakonito ima ime i prezime i taj neko treba da odgovara za ono što je počinio i taj neko treba da bude sankcionisan, a ne narod kojem pripada. (FB)
(Muhamed Uković je Ulcinjanin i potpredsjednik Romskog savjeta u Crnoj Gori)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top