Wednesday, January 16 2019
Posljednja vijest

Mardjonovic: URA CE SANIRATI TURISTICKI CUNAMI U ULCINJU

 

Boris MargjonoviqNosilac politike za turizam i privredu Građanskog pokreta URA u Ulcinju Boris Marđonović izjavio je danas da je poražavajuće slušati partijske kadrovike, promovisane u turističke poslanike, kako obećavaju Ulcinju status turističke metropole a nisu znali sačuvati ni ono što su im drugi ostavili na gotovo. Još je sablasnije slušati domaće političare koji pričaju o razvoju turizma a devastirali su i prostor i infrastrukturu ili ih nisu sačuvali od devastacije.

„Ulcinj u pogledu turizma nije mogao imati goru sudbinu. Od pionira i gorostasa turističke privrede bivše Jugoslavije, postali smo najpoznatija nisko-tarifna destinacija na Jadranu. Brojni gradski oci gledali su ovaj sunovrat nijemo u svakom dosadašnjem sazivu skupštine. Strogo su se držali po strani i nisu pokrenuli čak ni jednu prepoznatljivu inicijativu, kojom bi se makar pokušali opravdati pred budućim generacijama. Ostaće upamćeni po amnestiji divlje gradnje, kojoj su štaviše, davali zeleno svijetlo pred svake izbore. Rezultat nije samo totalna devastacija prostora, nego i hronično prazan budžet Opštine. Logično, jer poreska obaveza nastaje tek konačnošću rješenja o upotrebnoj dozvoli“ kaže se u saopštenju.

Marđonović dalje navodi da su eksplozijom neplanskih objekata izazvali imploziju turističkog razvoja. „Zbog nestandardizovane gradnje i energetske (ne)efikasnosti ovi objekti ne bi radili ni da sezona traje duže od tri mjeseca, jer su jednostavno finansijski neisplativi. U prilog tome govori činjenica da nije mali broj njihovih vlasnika koji zimi nadniče po Americi i zapadnoj Evropi kako bi pokrili troškove održavanja“.

„Dodatno iritiraju predizborne poruke nekih političkih subjekata da će turizam razvijati putem olakšica za investitore hotela u višim kategorijama. Ovdje je stepen stručnosti srazmjeran političkoj zrelosti. Kada bi to bio glavni problem, danas bismo imali na hiljade hotela. Upozoravamo građane da ne pristaju na ovakve i slične nefer-metode koje se još nazivaju i „obećavanje budućih prednosti“. Prepoznaće ih po tome, što se nakon svake od njih može staviti zarez i dadati riječi „majke mi“. Za njih nikakve druge garancije ne postoje. Ovakvo stanje se mora odmah dokinuti. URA će poštovati zakon o legalizaciji objekata i neće udariti na muku ljudi koji su se zaduživali ili odvajali od usta da bi sazidali nekoliko apartmana i poboljšali i onako mizerna primanja. Način na koji ćemo im pomoći u uslovima mogućeg, opisan je u našoj turističkoj politici i ostalim politikama koje se mogu pratiti na adresi: ura-ulqin.jimdo.com/mne/uraturizamzaulcinj“, kaže Marđonović.

One comment

  1. Sad su se nasli svi pred izbore da pricate sta biste ucinjeli i kako biste doprinijeli razvoju, prazna prica je to sve sto dolazi od vas !

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top