Wednesday, September 19 2018
Posljednja vijest

Markovic: ULCINJ TREBA DA POKAZE PRAVAC RAZVOJA CIJELE CRNE GORE

Dusko Markovic UlcinjPredsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas u Ulcinju na sastanku sa rukovodstvom Opštine, na čelu sa predsjednikom Opštine Nazifom Cunguom i predsjednikom Skupštine opštine Ljorom Nrekićem, da je Ulcinj prostor u kojem je moguće veoma brzo i jasno pokazati u kojem pravcu treba da ide Crna Gora kada je u pitanju razvoj Države.

„Razvoj Ulcinja na pravi i održiv način značajan je za razvoj cijele Crne Gore. Ako uspijemo da implementiramo plan Ulcinj ubrzo može biti najbogatija opština u Crnoj Gori“, rekao je premijer Marković, zvanično je saopšteno iz Vlade Crne Gore.

Na sastanku kojem su prisustvovali i ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka i potpredsjednici Opštine Ulcinj Vaso Radović, Arian Murati i Hatidže Đoni, istaknuto je da koaliciona vlast u Ulcinju funkcioniše odlično i da je zahvaljujući tome u proteklih godinu i po od potpisivanja koalicionog sporazuma pokrenuta ili ubrzana realizacija niza projekata: glavne saobraćajnice Ulcinj – Vladimirske Krute, kružnog toka kod sjedišta Opštine, trafostanice, izgradnja Riblje pijace, mosta Donje Mide, rasvjete za Stari grad i dr. kao i da je pripremljeno 19 planskih dokumenata čije se usvajanje očekuje u narednih pola godine.

Dusko Markovic Ulcinj 2Predsjednik Vlade je u vezi sa tim rekao da je ohrabren i obradovan time kako je vlast u Ulcinju odredila prioritete.
„To je pravi pristup. Nema razvoja bez infrastrukture“ – rekao je premijer Marković.

Predsjednik Opštine je informisao premijera o ostvarenim uštedama i činjenici da lokalne finansije nakon ranijih dugova sada fukncionišu dobro uz redovno izmirenje svih obaveza, što je premijer ocijenio rezultatom za poštovanje.

Na sastanku je podržana ideja o gradnji sportskog stadiona u Ulcinju, bulevara kao i puta za Štoj. Dogovoreno je obrazovanje grupe stručnjaka koja bi trebalo da Republikom Albanijom da pokrene pregovore o proširenju graničnog prelaza Sukobin – Murićan (Muriqan).

3 comments

  1. Jedini covjek na slici koji pije vodu jeste Nazif Cungu. Zasto?

  2. Pa da pokaze svima postupak kako treba pravilno sipati vodu u naopako okrenutu casu a ne prosuti je. Vjerujem da su u nastavku svi isprobali taj trik nego nije snimljeno… Bilo je tu i dobrih viceva. Posebno je dobar onaj da ce Ulcinj biti najbogatija opstina CG :)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top