Tuesday, April 13 2021
Posljednja vijest

Mediabiro: POVECAVA SE BROJ ZARAZENIH U ULCINJU

“Epidemiološka situacija u Ulcinju vrlo je složena, što se vidi iz priliva pacijenata u Kovid centru”, ocijenila je Sadija Holaj VD direktora Doma zdravlja (DZ) u tom gradu. Broj inficiranih pacijenata se povećava, a kako je istakla, samo danas je urađeno oko 60 brzih testova od kojih je 16 bilo pozitivno.

Sadija Holaj

Sadija Holaj

„Takođe, od 60 PCR testova koji su urađeni, njih 30 su pozitivni. Apelujem na građane da se pridržavaju mjera, jer je očito da smo zbog ozbiljnog stanja krivi samo mi. Nismo se pridržavali uputstava za zaštitu od infekcije koronavirusa“, navela je Holaj u izjavi za agenciju Mediabiro.

Kovid ambulanta, dodala je, radi u dvije smjene a medicinsko i nemedicinsko osoblje daje sve od sebe da bi se stanje što prije smirilo.Dom tdravlja, Hitna

„Za sada imamo dovoljno medicinskog kadra i srednje-medicinskog osoblja, jer smo to i tražili od Ministarstva zdravlja, koji su nam izašli u susret“, navela je Holaj, uz napomenu da se ulaz u Kovid centru nalazi na glavnom ulazu u DZ, dok sve druge ambulante imaju svoje zasebne ulaze.

Zabrinutost epidemiološkom situacijom su izrazili i pojedini građani Ulcinja.Ulcinj 04 mart 06

„Epidemiološka situacija je toliko loša da ne može biti lošija. Ovo je trebalo da se zatvori ranije, a mjere je trebalo više da se poštuju“, kazao je jedan Ulcinjanin.

Da je situacija alarmantna smatra i njegov sugrađanin, koji poručuje: „Svakim danom ima sve više umrlih, i što je najgore, počeli su i mladi da umiru. Mi smo kao građani tome dosta pripomogli, nismo se pridržavali mjera, a država je najveći krivac. Trebalo bi da smo svi već vakcinisani – dok se političari prepucavaju, narod umire. Da je sreće, trebalo je da se pripremamo za turističku sezonu, a ne da se zatvaramo“.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top