Thursday, March 21 2019
Posljednja vijest

Ministarstvo: OBUSTAVLJENO IZDAVANJE DOZVOLE ZA JADRAN

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, obustavilo je postupak izdavanja građevinske dozvole za gradnju hotela “Jadran” kompaniji “Star of Montenegro”, čiji je jedan od osnivača Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Kako se navodi u obrazloženju, postupak se obustavlja zbog “neplaćene naknade za gradnju regionalnog vodovoda”, što je jedan od preduslova za dobijanja zelenog svjetla za početak gradnje.

Uvidom u evidenciju Centralnog registra Privrednog suda, kompaniju “Star of Montenegro” osnovalo je Javno preduzeće “Morsko dobro” koje ima pet odsto kapitala, dok ostatak akcijskog kapitala pripada društvu “MONTENEGRO 2000 CONSULTING AND DEVELOPMENT COMPANY” D.o.o. iz Ulcinja, čiji je osnivač Branislav Durutović.

Ovog ljeta je ugovorom između ove kompanije i Morskog dobra bilo najavljeno da će gradnja ovog hotela početi 1. novembra 2013. godine.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je funkcionalno nadređeno JP Morsko dobro.

One comment

  1. Kvaka je ovdje u tome sto Ministarstvo zapravo pomaze tzv. strateskom investitoru koji je vec 14 godina zauzeo najbolju lokaciju na citavom Jadranu. Umjesto da ga natjera da pocne da gradi objekat, a sami su obecali da ce to uciniti 1. novembra, oni im obustavljaju izdavanje dozvole pod izgovorom da investitor nije uplatio nesto – Regionalnom vodovodu!? A vrijeme ide… U Ulcinju niko ni rijec da kaze. Da se slucajno ne zamjere Vladi. Imaju pravo onda sto kazu da mi necemo razvoj. Ovo je konkretan primjer.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top