Sunday, August 25 2019
Posljednja vijest

Ministarstvo prosvjete: DAN SIGURNOG INTERNETA OBILJEZEN I U SKOLI U STOJU

 

InternetKroz radionice i prezentacije za djecu, nastavnike i roditelje u utorak je u 32 osnovne i srednje škole iz svake opštine, uključujući i vaspitno-obrazovnu instituciju „Marko Nuculović“ u Štoju, obilježen Dan sigurnog internet, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako se navodi, cilj ove međunarodne akcije je promocija bezbjednog i odgovornog korišćenja Interneta i savremenih tehnologija, sa posebnim fokusom na djecu i mlade širom svijeta.

Dodaje se da djeca mlađeg uzrasta moraju znati da prepoznaju opasnosti na koje mogu naići na Internetu, te naglasila da je cilj današnjih aktivnosti bio da se đacima predstave pravila kojih se moraju pridržavati prilikom korišćenja informacionih tehnologija.

Posebno se ističe da u korišćenju interneta djeca moraju da obrate pažnju kada ostavljaju lične podatke na društvenim mrežama, kada objavljuju fotografije i da izbjegavaju komunikaciju sa nepoznatim osobama, na šta je posebno stavljen akcenat u okviru današnjih aktivnosti.

U trajanju od jednog školskog časa, đacima su predstavljene pogodnosti koje dobijaju korišćenjem informacionih tehnologija, ali je naglasak stavljen na njihovu bezbjednost tokom otkrivanja digitalnog svijeta.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top