Thursday, April 25 2019
Posljednja vijest

Mogul: JACALI KAPACITETE OCD ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

mogulU okviru Projekta „Odgovorno za Ulcinj“ 18. i 19. oktobra održan je dvodnevni trening OCD (organizacija civilmog društva) radi jačanja njihovih kapaciteta za praćenje u borbi protiv korupcije.
Predavači Muzafer Čauši i Nazif Velić upoznali su prisutne o raznim temama koje se odnose na borbu protiv korupcije, kao što je: Mehanizmi za praćenje u borbi protiv korupcije, uloga OCD i značaj aktivnog gradjanstva u demokratskom društvu, izazovi i rizici bavljenja antikorupcijskim temama u Crnoj Gori, posebno na lokalnim nivou, a razmatran je i Zakon o slobodnom pristupu informacijama.

Osim predstavnika OCD trenigu su prisustvovali i pojedini aktivni gradjani. Učesnici su se u interaktivnom dijalogu složili da gradjani suviše malo znaju o Planu integriteta i mjerama koje lokalna vlast preduzima u borbi protiv korupcije, kao i da je korupcija opšteprisutna na svim nivoima.

U okviru ovog projekta uskoro će biti održana i TV debata predstavnika Mogula i predstavnika lokalne uprave na ovu temu, uz promociju spota na temu korupcije.
Biće organizovana i izložba fotografija koja će predočiti posljedice koruptivnih radnji u našoj Opštini.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top