Tuesday, June 25 2019
Posljednja vijest

Mogul: PREDSTAVLJEN PROJEKAT ODGOVORNO ZA ULCINJ

 

Mogul konferenca 2U Ulcinju je u ponedjeljak obavljena prezentacija projekta „Odgovorno za Ulcinj“. On je podržan kroz program „Smjestimo korupciju u muzej!“, koji Centar za gradjansko obrazovanje (CGO) sprovodi u partnerstvu sa NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), NVO Bonum iz Pljevalja, NVO UL-Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Agencijom za sprječavanje korupcije (ASK), te uz finansijsku podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Ciljevi projekta, koji su predstavili izvršni direktor MOGUL-a Džemal Perović i član Borda projekta Mustafa Canka su povećanje transparetnosti rada lokalne uprave i borbe protiv korupcije na lokalnom nivou, te uključivanje organizacija civilnog društva i građana u borbu protiv korupcije.

Setom aktivnosti koje će biti realizovane u narednih šest mjeseci, Mogul će doprinijeti povećanju svijesti lokalne zajednice o problemu korupcije u Ulcinju, kroz informisanje javnosti o posledicama koje ima ili može imati na lokalnu zajednicu.

Aktivnosti:

  1. Anketno istraživanje o percepciji građana o korupciji
  2. Anketno istraživanje o percepciji građana o Planu integriteta
  3. Tv emisija na temu korupcije
  4. Distribucija flajera sa informacijama od značaja za građane o korupciji na lokalnom nivou
  5. Izrada i prikazivanje tv spotova o problemu korupcije
  6. Organizovanje izložbe sa slučajevima korupcije
  7. Održavanje treninga za predstavnike OCD
  8. Okrugli sto

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top