Tuesday, March 26 2019
Posljednja vijest

Morsko dobro: OPSTINAMA MANJE SREDSTAVA, PETINA KOMUNALNIM PREDUZECIMA

Predrag JelusicDirektor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić izjavio je da dosadašnja praksa prenosa sredstava lokalnim samoupravama nije dala željene rezultate.

Od 2012. godine je to preduzeće uplaćivalo opštinama polovinu sredstava prikupljenih na teritoriji određene lokalne samouprave.

“Krajem prošle godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom podnijelo je inicijativu za izmjenu Zakona o finansiranju lokalne samouprave, kojom smo predložili da se dosadašnjih 50 odsto prihoda od zakupa morskog dobra koji su direktno trensferisani opštinama sa namjenom sveobuhvatnog održavanja komunalnog reda u zoni morskog dobra kroz rad lokalnih komunalnih preduzeća, bude raspoređen tako što bi se 20 odsto prihoda morskog dobra direktno uplaćivalo lokalnim komunalnim preduzećima, a preostalih 30 odsto opštinama”, izjavio je Jelušić za Portal Analitiku.

5 comments

 1. A đe ide ostalih 50% koje Morsko zlo uzme iz Opština? I zašto Opštinama ne bi pripalo svih 100% sredstava? Zašto uopšte postoji ovo preduzeće osim da finasira potrošnju državnih službenika a Opštinama uskraćuje finansije za pola. #morskozlo

 2. Kolko je sredstava MORKO DOBRO uložilo, na očuvanju životne sredine u ŠtoJ-veliku plažu?
  Kolko je sredstava od ti 50*/, Opstina uložila u Štoj, na očuvanje sredine?
  Želio bih da se tabelarno prikaže kolko para MORSKO DOBRO, ubira iz MZ ŠTOJ.
  Takođe, želim da i Opštinski organi saopste preko sredstava informisanja ove ppdatke.
  Pare što je Opština Ulcinj prošle godine ,dobila od Morskog Dobra, nije koristila na ocuvanje zivotne sredine pojasa morskod dobra, jer od Hotela do Špatule ima preko 10 deponija smeća.

  Pitam građane Ulcinja đe su potrošene te pare oko 600.000 eura????

 3. Pitanje koje MZ Stoj treba zajedno sa presednikom Mz kod gradonacelnika sa TV Vijesti I pitati nego nemaju petlju ni ulcinjani ni stojani a glasove dajete Dps-Forci
  Bez uvrede ali To je Sto je

 4. Dijaspora, mnogo je nervozna !

 5. Gradjanski opusteno

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top