Friday, December 13 2019
Posljednja vijest

Morsko dobro: PRESELJENO 13 PORODICA SA SUKE

IMG_572113 ulcinjskih porodica koje su živjele u neuslovnim montažnim objektima – barakama na lokalitetu bivšeg hotela “Jadran” na poluostrvu Rt Ratislava danas su preseljne u novoigrađeni stambeni objekat u naselju Pinješ.

U cilju obezbjeđivanja adekvatnog mjesta za život ovih porodica, a potom i turističke valorizacije lokaliteta na kome se nalazio bivši hotel “Jadran”, JP Morsko dobro je finansiralo izgradnju ovog stambenog objekta u iznosu od 500.000,00 eura. Opština Ulcinj je izvela radove na komunalnom opremanju objekata, odnosno radove na priključenju objekata na elektro, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Današnjem preseljenju, koje je sporvedeno po Odluci o načinu ustupanja stambenih jedinica koju je donijela Opština Ulcinj, prisustvovali su predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i predsjednik Uprvanog odbora JP Morsko dobro Dževdet Cakuli i direktor Predrag Jelušić sa saradnicima.

Od strane predstavnika Opštine Ulcinj danas je najvaljeno uklanjanje montažnih objekata – baraka sa Rta Ratislava, čime se konačno stiču uslovi za valorizaciju ovog lokaliteta u skaldu sa važećom planskom dokumentacijom. /JP Morsko dobro/

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top