Wednesday, March 20 2019
Posljednja vijest

Muke mjestana Pinjesa: NE MOZEMO VOZILIMA DO SVOJIH KUCA, IDE SEZONA

 

Pisanje, Olovka, Penkalo, Hemiska, Papir, Pismeni radU ime mještana naselja Pinješ, koji žive u dijelu grada, u blizini tzv. Vojnih zgrada, htio sam da vas zamolim da na vašem portalu objavite u javnosti problem sa kojim se suočavamo već nekoliko mjeseci, a za koji je glavni uzročnik i krivac doskorašnja lokalna vlast u Ulcinj na čelu sa g. Cunguom.

Naime, od oktobra 2017. godine na dijelu puta koji vodi pored pomenute zgrade, uzbrdo, prema više privatnih kuća, privatna firma iz Nikšića je sukcesivno izvodila gradjevinske radove, na prokopavanju samog puta sa ciljem da se preko ove dionice uključi tzv. zgrada Morskog dobra na gradsku kanalizacionu, vodovonu i elektro mrežu.

Nakon višenedjeljnih radova i završetka državnih i vjerskih praznika početkom 2018. godine, od februara mjeseca se niko ne pojavljuje da okonča radove na putu tj. zatvori i asfaltira prethodno prokopane kanale i šahte zbog čega smo mi, mještani ovog dijela grada, onemogućeni mjesecima da fizički pristupimo našim kucama.

Pritom, učestalo nam se dešavaju razni problemi sa privatnim vozilima, zbog stalnih oštećenja i troskova servisiranja, a sve uzrokovano ovim problemom.

U traženju informacija i odgovora o ovom, preko prijateljskih veza smo saznali da je Opština Ulcinj tj. nadležni Sekretarijat za komunalne poslove na čelu sa Mustafom Goranom, tražio odobrenje kod lokalnog urbanizma za izvodjenje ovih radova, a pomenuta firma iz Niksica bila prvorangirana na tenderu koji je raspisala Opština Ulcinj. U kontaktu sa Goranom isti nam je kazao da je zbog ”ukupne situacije” Opština bila u nemogućnosti da isplati sav novac ovoj privatnoj kompaniji zbog cega se kasni sa finalnim radovima tj. zatvaranjem kanala i asfaltiranjem puta.

Obzirom da se radi o dijelu grada koji važi za turisticku destinaciju gdje većina postojećih objekata pruža usluge smještaja domaćim i inostranim gostima, i da se trenutno nalazimo u predsezoni, sa ovakvim uslovima nam je ugrozena sama turisticka sezona i lična i porodicna egzistencija.

U nadi da ćete imati sluha za gore navedeno i da cete nam pomoci da preko vaseg portala se neko ”postidi” i riješi ovaj problem!

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top