Wednesday, July 15 2020
Posljednja vijest

Poceo “Belcanto Dolcinio”: U PETAK KONCERT GRUPE “BREAK OD REALITY”

Break of Reality će nastupiti u Ulcinju u okviru četvrtog izdanja Međunarodnog muzičkog festivala Belcanto Dolcinio.  Koncert će biti održan 13.septembra u 20:00 u Starom gradu Ulcinj.

Break od Reality

Break of Reality važi za jedan od prvih alt-klasičnih kamernih ansambala u svijetu. Njihov svojstven i prepoznatljivi cello rock zvuk je nešto što je uspjelo objediniti slušaoce klasične, rock i svjetske muzike, a 2015. godine američki Stejt dipartment ih je postavio za ambasadore muzike.

Osnovan 2003. u prestižnoj Istmanovoj školi muzike (Eastman School of Music) u Ročesteru u Njujorku, bend Break of Reality doživio je milione slušalaca putem platformi kao što su Spotify i Pandora Radio, dok je njihova muzička obrada špice TV serije Game of Thrones (Igra prijestola) doživjela preko 20 miliona pregleda na YouTube-u. Bend je objavio četiri LP albuma: The Sound Between (Zvuk između, 2006), Spectrum of the Sky (Spektar neba, 2009), Covers (Obrade, 2012) i Ten (Deset, 2014). Njihova muzika se vrti na većem broju radio stanica, televizija i internet mjesta, poput: NPR, PBS, Dateline NBC, Yahoo Music i Huffington Posta.

Osim što izvode nastupe i snimaju muziku, Break of Reality isto tako putem muzike učestvuje u inicijativama vezanim za procese edukacije. Grupa je posjetila na stotine javnih škola širom svijeta, nastupajući zajedno sa studentima muzike i podstičući ih da sa svojim klasičnim instrumentima razmišljaju drugačije.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top