Wednesday, March 20 2019
Posljednja vijest

Na Dan Planete Zemlja: KARISMA HOTELS & RESORTS ORGANIZUJE CISCENJE VELIKE PLAZE

 

KarismaNa inicijativu hotelske grupacije Karisma Hotels & Resorts, a u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama iz Ulcinja, NVO Zeleni korak i Ecovita, 22. aprila, na Dan Planete Zemlje, biće realizovana eko-akcija čišćenja Velike plaže, saopšteno je portalu Ul-info iz ove hotelske grupacije.

Kako se navodi, aktivnu podršku eko-akciji daju Ministarstvo održivog razvoja i turizma, JP za upravljanje morskim dobrom i Opština Ulcinj, koji će dati svoj doprinos čišćenju obalnog područja najjužnijeg grada Crne Gore i obilježavanju Dana Planete. Podršku akciji pružiće i Komunalna policija Ulcinja.

Očekuje se da će lokalne NVO okupiti više od 50 mladih volontera, koji će, prethodno u svojim osnovnim i srednjim školama imati organizovanu edukaciju sa ciljem podizanja svijesti o značaju čistih kupališta i obala. Planirano je da u akciji učestvuje više od 100 dobrovoljaca.

“Inicijator akcije, Karisma Hotels & Resorts, veliki značaj pridaje očuvanju životne sredine, tako da će zasigurno nastaviti osmišljavanje i organizaciju niza sličnih događaja u budućnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top