Tuesday, March 26 2019
Posljednja vijest

Na festivalu u Los Andjelesu: FILM O SERVANTESU NOMINOVAN U DVIJE KATEGORIJE

36033179_10215907050970645_162045177593069568_nKratkometražni film o španskom piscu Migelu de Servantesu, reditelja Roberta Jankovića iz Ulcinja, uvršten je u program festivala Los Angeles Cine Fest.

Ostvarenje Jankovića i njegove NVO Ad Hoc, nominovano je u dvije kategorije “Najbolji kratki film” i “Najbolji trejler”.

Los Angeles Cine Fest postoji četiri godine, međunarodnog je karaktera i dodjeljuje nagrade u 18 kategorija.

Film o slavnom španskom književniku prošle godine sniman je u Ulcinju, gradu u kojem je kao zarobljenik boravio 1575. godine i našao inspiraciju za nastanak Dulsineje, junakinje njegovog najpoznatijeg djela “Don Kihot”.

“Glavni fokus filma je boravak Servantesa u Ulcinju i prikazuje promjenu njegovog emocionalnog stanja kroz događaje koji utiču na njega od momenta kada je stigao kao zarobljenik do momenta kada napušta Ulcinj. Naravno, tema je njegova ljubav prema Dulsineji (Ulcinjanki) jer je jedan od događaja koji drastično emotivno utiču na njega momenat kada upoznaje tu Ulcinjanku. Žanr filma je istorijska romansa međutim, biće i nekoliko akcionih scena (mačevanje, napad brodova itd.). Kao sekundarni fokus ovog projekta jeste da se kroz ljubavnu priču baziranu na legendi o Servantesu prikaže i kulturna baština Ulcinja u tom vremenu, i iz tog razloga kostimografija, scenario kao i muzika, napravljeni su tako da reflektuju svakodnevni život Ulcinjana iz tog doba”, rekao je Janković za CdM.

Ekipu filma čine glumci iz Crne Gore, uglavnom iz Ulcinja. Servantesa igra Mirsad Suljović, a njegovu partnerku Dulsineju, Margareta Škrelji.

Film “Servantes” u julu dobiće pjesmu i spot, a autor kompozicije je Imi Nimanbegu.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top