Tuesday, July 14 2020
Posljednja vijest

Na sastanku u opstini: NEKOLIKO ZNACAJNIH KULTURNIH INICIJATIVA

Pozorišna grupa okupljena reditelja Muniba Abazija, a koja završava rad na premijeri drame “Servantes i Dulčinea”, predstavila je danas čelnicima opštine Ulcinj svoje planove i prijedloge o kulturnim aktivnostima u Ulcinju.

Abazi je rekao da je ovaj projekat od velikog značaja ne samo za Ulcinj, već i šire, što je prepoznato i od strane Ministarstva kulture Crne Gore.  Prema njegovim riječima, Ulcinj treba da bude proglašen “Servantesovim gradom”, a jedna ćelija na Trgu robova mora biti preuređena kako bi se u njoj postavila Servantesova figura.

Član njegovog tima, Šefćet Ljuca je izložio inicijativu za formiranje Gradskog pozorišta u Ulcinju, pri Centru za kulturu. “To nedostaje ovom gradu kako bi se obogatila kulturna ponuda”, dodao je on.

Gradonačelnik Fatmir Đeka snažno je podržao iznijete inicijative i istakao da će lokalna samouprava na svaki način pomoći njihovu realizaciju. U tome su ga podržali i ostali zvaničnici prisutni na sastanku: potpredsjednik Safet Beci, predsjednik Skupštine Fuad Hadžibeti i direktor Centra za kulturu Nailj Draga.

Nakon što je Draga rekao da će se sredinom maja održati “Dječji festival”, zaključeno je da bi premijera “Servantesa i Dulčineje” trebala biti izvedena oko 20. maja.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top