Monday, March 8 2021
Posljednja vijest

Nagrada za filantropiju Iskra: MEDJU DOBITNICIMA I ULCINJANKA SABRA DECEVIC

SabraFond za aktivno građanstvo (fAKT) objavio je spisak dobitnika godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju „Iskra“. Prema odluci žirija, biće uručene tri nagrade, jedna specijalna nagrada i pet specijalnih priznanja.

Dobitnica specijalne nagrade je i Ulcinjanka Sabra Decević, koja je udata u Tuzima. Kako navode organizatori, ona već godinama daje važan doprinos procesu socijalne inkluzije u Crnoj Gori.

Početkom godine, putem donatorskih kutija, Sabra je organizovala akciju prikupljanja sredstava za socijalno ugrožene porodice sa teritorije opštine Tuzi i uspjela da obezbijedi pomoć u vidu namirnica i higijenskih sredstava za 20 najugroženijih porodica, vrijednu više od 10 hiljada eura.

Za projekte organizacije „Djeca Crne Gore“ na čijem je čelu, obezbijedila je 53 hiljade eura, koji su usmjereni na djecu i mlade i njihovo osnaživanje.

Dodjelu nagrade “Iskra” organizuje FAKT u partnerstvu sa Upravom za dijasporu i Privrednom komorom Crne Gore, a uz podršku Evropske komisije i Fonda braće Rokfeler.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top