Saturday, February 23 2019
Posljednja vijest

Nakon pet dana: ZAVRSEN 7. “TROFEJ MILJANA MILJANICA”

 

Stadiumi, Stadion, Futboll, FudbalU subotu je spuštena zavjesa na 7. po redu “Trofej Miljana Miljanića” koji je trajao pet dana, a na kojem je učestvovalo 13 selekcija i oko 250 djecaka u kategorijama od 2005. do 2010. godište.

Pehari i medalje pripale su najboljima, a pehare su dobili i najbolji igrac, strijelac i golman po svim generacijama. Nepodijeljeno je misljenje da su svi ucesnici zasluzili nagrade jer iako su utakmice igrane rano prijepodne i poslijepodne da je bilo sparno, ali i po takvom vremenu bilo je primjetno dosta talentovane djece, lijepih golova i akcija.

Blizina plaze i toplo more ucinili su da se napori i vrucina lakse podnesu. U kategoriji 2005. i mladji najvise je pokazao Barski Mornar ispred FK Anderba iz Niksica i FK Talenti iz Kacanika. U toj kategoriji najbolji igrac je Haris Durakovic (Mornar), najbolji strijelac je Bosko Bacovic (Anderba), a najbolji golman Besart Elezaga (Akademija Ulcinj).

U kategoriji 2008. i mladji prva je bila ekipa Talenti ispred Anderbe i Arsenala iz Bara, dok su Saban Topoljani, Edi Runieva i Dusan Saric bili naj igrac, strijelac i golman.

U kategoriji 2009. i mladji redosled je Anderba,Talenti i Akademija Ulcinj, a Vukasin Bacovic, Jon Sehu i Zenir Doda naj igrac, strijelac i golman.

Iako je najmjerodavnija ocjena gostiju u vezi svega vezanog za petodnevno druzenje vidi se da svi iz najljepseg grada nose prelijepe utiske i najavljuju i sljedece godine dolazak.

“Raduje veoma sto smo postali tradicija i mjesto okupljanja na kojem je samo Nebo granica i gdje je Sport i Druzenje na prvom mjestu. Prostora za napredak uvijek ima kao i za bolju organizaciju i stoga u cilju povecanja broja ucesnika i vece price smo usli u kontakte sa nekim velikim klubovima bivse velike zemlje koje zelimo da dovedemo i tako stvaramo uslove da ne samo mladje selekcije dolaze kod nas nego i njihovi seniorski timovi. Za to je potrebna i veca podrska i bolji uslovi i sigurno se necemo na ovome zaustaviti jer nas grad ima potencijala za kvalitetnu sportsku ponudu.

Koristimo priliku da se ispred organizatora turnira zahvalimo klubovima, trenerima, djeci i roditeljima na podrsci i pomoci i povjerenju”, rijeci su Misa Causevica, jednog od organizatora.

Prijatelji ove manifestacije bili su renomirane i priznate crnogorske firme Gradja Komerc iz Ulcinja i Mesna industrija Franca iz Bijelog Polja koje u svojim objektima u Ulcinja zaposljavaju veliki broj radnika sa prostora Ulcinja i koje pokazuju drustveno odgovoran odnos prema sportskim i kulturnim desavanjima.

Na kraju ceremonije zatvaranja turnira dodijeljene su skromne zahvalnice pokrovitelju turnira Opstini Ulcinj, a za medijsku podrsku lokalnoj TV TEUTA i Sportskoj Redakciji lista DAN.

Promoter turnira bio je Zoran Batrović pokazavsi tako da turnir poslije Mirsada Fazlagica, Miodraga Grofa Bozovica, Miodraga Dzudovica i ostalih velikana ex prostora siri pricu prema najmladjim narastajima da postoje samo dvije vrsta ljudi i da svi imamo prostora za zivot i stvaranje , te da sport i respekt prema drugom i te kako imaju efekta.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top